Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Lice ilçesi kırsalında 25 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında narko terör operasyonları düzenlendi. 15 milyon 882 bin kök kenevir ile 2,5 ton esrar ele geçirilen operasyonlarda, 36 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

Valiliğin açıklamasında şunlar kaydedildi:

Sağlık meslek örgütleri: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk Sağlık meslek örgütleri: Yılın 5 ayı gelir vergisine çalışmaktan yorulduk

“Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca 25 Ağustos 2024 -11 Eylül 2024 tarihleri arasında bölücü terör örgütü ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla Lice ilçesinde icrasına başlanılan narko terör operasyonları başarıyla devam etmektedir. Devam eden operasyonlar kapsamında 15 milyon 882 bin kök kenevir/skunk bitkisi ve 2 bin 500 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Ele geçen kenevir/skunk bitkisi numune alınmasına müteakip imha edilmiştir. Yakalanan 36 şüpheli şahıs hakkında adli soruşturma başlatılmıştır."