Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeninin nasıl bulunduğunu açıkladı. Vali Zorluoğlu, küçük kızın dere yatağında çuval içinde ve üzerinin taş ve dallarla örtülü olarak bulunduğunu belirtti. Narin’in üzerindeki kıyafetlerin, son görüldüğü kıyafetler olduğunu ve öldürüldükten sonra çuvala konulduğunu ekledi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin’den üzücü haber geldi. 19 gündür süren aramalar sonucunda küçük kızın cansız bedeni dere yatağında bulundu. Vali Zorluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, küçük kızın dere kenarında çuval içinde, üzeri taş ve dallarla kapatılmış şekilde bulunduğunu söyledi.

Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek Kaplan davasında yeni gelişme: HTS kayıtları yeniden incelenecek

Vali Zorluoğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"8 Eylül 2024 Pazar günü, mahallenin yakınından geçen Eğertutmaz Deresi'nde yapılan aramada kayıp çocuk Narin Güran kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette 08.45 sıralarında ölü bulunmuştur. İlk bulgulara göre Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içine konup dere kenarına getirildiği, burada suyun içine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Yeniden arama çalışması kapsamında bu bölge tekrar taranmış ve ekiplerce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır."