Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde 17 köyde yangın çıktı. Bölgeden ambulans seslerinin geldiği ve Çınar ve Mazıdağı'nda hastanelere yüzlerce yaralı getirildiği belirtildi. İlk belirlemelere göre 5 vatandaşımızın öldüğü aktarıldı.

70633 3

Diyarbakır’ın Çınar ilçesine bağlı 3 kırsal mahallede çıkan anız yangını geniş bir alana yayıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

70633

EKİPLER BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Rüzgar nedeniyle yangın diğer köylere doğru ilerledi. Yangın, akşam saatlerinde Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan, Agaçsever ve Yazçiçeği mahallelerinin bulunduğu sınırda meydana geldi.

Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi, AFAD, sağlık görevlileri ve jandarma sevk edildi.

Gqi9S1Rx0Aaypxh

BAKAN KOCA: 5 ÖLÜ 44 YARALI VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin'de meydana gelen anız yangınına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Diyarbakır’ın Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi ve Yazçiçeği köyü ile Mardin’in Mazıdağı ilçesi Yücebağ ve Yetkinler köyünde meydana gelen yangında 5 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır 44 kişi yangından etkilendi. Diyarbakır’da 3, Mardin’de 2 can kaybımız var. Olay sebebi ile 35 Ambulans ve 7 UMKE Timi görevlendirildi. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

70633 4

Sezgin Baran Korkmaz'dan şok itiraf: Süleyman Soylu, 'bu borcu sileceksin' dedi Sezgin Baran Korkmaz'dan şok itiraf: Süleyman Soylu, 'bu borcu sileceksin' dedi

KONTROL ATINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Diyarbakır İli Çınar ilçesindeki yangın, yoğun çalışması sonucu tamamen kontrol altına alınmıştır. Soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangında maalesef Diyarbakır’da 3 vatandaşımız, Mardin’de 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.