Laik eğitimi hedef alan ve uzmanların tüm uyarılarına okullarda uygulamaya konan Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) projesi giderek yaygınlaşırken iktidarın gerici eğitim politikaları devam ediyor.

1 milyon 864 bin adayın başvurduğu KPPS-Ortaöğretim sınavı başladı 1 milyon 864 bin adayın başvurduğu KPPS-Ortaöğretim sınavı başladı

Bunun son örneği de Diyanet’in cuma hutbesinde görüldü. Cumhuriyet'ten Cengiz Karagöz'ün haberine göre, ‘Adabı muaşeret’ temasının işlendiği bu haftaki hutbede velilere seslenilerek öğrencilerin din odaklı ders seçimi yapması gerektiği vurgulandı.

"DİN DERSİ SEÇİN"

Hutbenin ilgili kısmında, “Adab-ı muaşeret kurallarını hayatımızın her alanına hâkim kılmanın gayretinde olalım. Eğitim-öğretim müfredatında yer alan Adab-ı Muaşeret, Kuran-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini çocuklarımızın seçmeleri için gerekli hassasiyeti gösterelim” ifadeleri yer aldı. Hutbede, gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğinin altı çizilerek, “Dünyamız huzur ve mutlulukla dolsun. Ahiretimiz cennet olsun” denildi.