Gündem

Dışişleri duyurdu: Türkiye, Lübnan'daki Türkleri tahliye ediyor

Terör devleti İsrail'in ağır bombardımanı nedeniyle Türkiye, Lübnan'da bulunan Türkleri tahliye etmeye başladı.

Abone Ol

Filistin'i işgal eden İsrail, katliamlarını Lübnan'a taşıdı. Lübnan Hizbullahı'nın eş zamanlı olarak çağrı cihazları ve telsizlerini patlamasının ardından İsrail, ağır bir bombardımana başladı.

BÖLGEDEKİ TÜRKLER TAHLİYE EDİLİYOR

Savaşı bölgede genişleten İsrail'in saldırıları nedeniyle binlerce kişi Lübnan'ı terk etmeye çalışıyor. Türkiye'de ülkedeki Türkleri tahliye etmek için çalışmaları başlattı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait TCG Sancaktar ve TCG Bayraktar gemileri, iki adet fırkateyn ve iki adet karakol gemisi ile 878 Türk vatandaşı, 24 KKTC vatandaşı ve birinci derece yakınları dahil olmak üzere 966 kişi Lübnan'dan tagliye ediliyor. Gemilerin, bu akşam (10 Ekim) Mersin Limanı'na varması bekleniyor.

Şu an Lübnan'dan tahliye edilen Türklerin sayısını Dışişleri Bakanlığı şöyle duyurdu:

Lübnan'da 878 Türk vatandaşı, 24 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı ve birinci derece yakınlarından oluşan 64 kişi olmak üzere toplam 966 kişi Lübnan'dan tahliye ediliyor.

Dışişleri kaynakları, şimdiye kadar paylaşılan bilgilerden de görüleceği üzere bu kimselerin bir Türk vatandaşının yakını olarak gemilere kabul edildiğini belirterek şunları söyledi:

"Gemilere binişlerde yabancı ülke vatandaşlarına öncelik tanındığına dair haberler kesinlikle doğru değil. Bu tip haberler yabancı düşmanlığını körüklediği gibi zor şartlarda gerçekleştirilen bir operasyon sırasında sahada görev yapan kişilerin işlerini güçleştiriyor"

2 BİN 500 KİŞİ BAŞVURDU

Tahliye için başvuranların 2 bin 500 olduğunu aktaran kaynaklar 1900 kişinin geleceğinin bildirildiği ve hazırlıkların da buna göre yapıldığı belirtildi.

Tahminlerine göre 1000 civarında kişinin toplanma noktalarına geldi. Birçok kişi de son anda gemiye binmekten vazgeçti.