Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 27 Eylül sabahında kendi kliniğine giden diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç, komşusu Burak Çağlayan'ın görüşme talebini öğrendi.

CHP’li Aşkın Genç’e emeklileri dinledi! CHP’li Aşkın Genç’e emeklileri dinledi!

Çağlayan'ın yanına giden Erkılınç, birden muşta ile saldırıya maruz kaldı. Kaçmaya çalıştığı sırada arkasından pompalı tüfekle ateş açıldı. Artı Gerçek'in haberine göre, muşta ile saldırıya uğrayan diş hekimi Muhammet Fatih Erkılınç’a şans eseri mermi isabet etmedi. Yüzünde şişlik ve yaralar oluşan Erkılınç, olay sonrası şikayette bulundu. Saldırgan, polis olay yerine gelmeden kaçtı.

'POMPALI TÜFEK İLE ATEŞ ETTİ'

Yaşananları aktaran Muhammet Fatih Erkılınç, "Komşum Burak Çağlayan, benim olmadığım bir zamanda muayenehaneme gelerek sekreterime kendisine uğramamı istemiş. Her zaman kahvemi içen bir insandı. Dostane çağrı diye düşünerek kendisine uğradım. Bana 'Sen nasıl benim husumetli olduğum kişinin diş tedavisini yaparsın?' diyerek elindeki muşta ile suratıma vurmaya başladı. Diğer elinde maket bıçağı vardı. Ben kendimi korumaya ve kaçmaya çalışırken arkamdan pompalı tüfek ile ateş etti," şeklinde ifade etti.

'ÖLMÜŞ OLABİLİRDİM'

Erkılınç, "Mermi isabet etse ölmüş olabilirdim. Çünkü düşmanca bir saldırı beklemiyordum. Canım çok yandı. Hastaneye gidip, darp raporu aldım. Polise şikayet ettim. Silahlı olduğu için Özel Harekat Birimleri geldi. Kapıyı kırarak içeri girdiler ama yan kapıdan firar ettiğini öğrendik. İçi dolu iki silahı da buldular. Ben bir hekimin. Bu saldırıyı hak etmedim. Bundan sonra muayenehanemize gelen hastalarımıza 'Sen kimin yakınısın? Kimin düşmanısın?' diye sorup muayene etmeyecek miyiz? Hangi devirde yaşıyoruz? Bu nasıl anlayış, bu neyin kafası anlamadım. Güvenlik güçlerimize, adalete, devletimize güveniyorum. Umarım beni darp eden şahıs en kısa sürede yakalanarak, hak ettiği cezayı alacaktır. Sizlere de buraya kadar gelerek bana destek olup, güç verdiniz," dedi.

Adana Diş Hekimleri Odası Genel Sekreteri Hasan Boğa ve Başkan Vekili Metin Ersoy, Muhammet Fatih Erkılınç’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Metin Ersoy, “Adana Diş Hekimleri Odası Yöneticileri olarak bizler şiddetin her türlüsüne karşıyız. Koşulları ve psikolojik durumu ne olursa olsun; hiçbir konuda çözümün şiddet ile olacağına inanmıyoruz. Yaşamış olduğunuz bu durumu hiçbir şekilde kabul etmediğimiz gibi üzüntüsü içerisindeyiz. Menfur saldırıda bulunan kişiyi şiddetle kınıyoruz. Hiçbir sebep onu haklı kılmaz. Kaldı ki bir hekim böyle bir sebep ile hastasını reddedemez. Alternatifi de yoktur. Oda avukatımızı olaya dahil ederek gereken her türlü desteği sağlamaya hazırız. Geçmiş olsun,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Artı Gerçek