Gündem

DEVA ve Gelecek Partisi'nden birleşme hamlesi: Meclis'te grup kurulacak

DEVA ve Gelecek Partisi, liderleri Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın bir araya gelmesiyle birleşme görüşmelerine hız verdi. İki parti, yeni bir siyasi merkez oluşturmayı hedefliyor ve Meclis’te grup kurmayı planlıyor.

Abone Ol

DEVA ve Gelecek Partisi’nin bir süre devam eden “birleşme” görüşmeleri, liderler düzeyinde ele alınacak bir aşamaya geldi. Geçtiğimiz hafta iki parti genel başkanı Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, ilk görüşmelerini gerçekleştirdi. İki liderin bugün de yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

LİDERLER DÜZEYİNDE ÖNEMLİ GÖRÜŞME

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde yer alan kulis haberine göre, eşit şartlarda liderler düzeyinde gerçekleştirilecek görüşmenin önemi vurgulandı. Parti yetkilileri, “Sürecin daha başındayız. İki parti de olumlu bakıyor. Önemli olan bu isteğin oluşmasıydı. DEVA-Gelecek Partisi birleşmek için masa kurdu ama gidecek daha çok yolu var. Bir ön çalışma yapıldı şimdi liderler konuşacak, anlaşacak. 2 genel başkanın da sistem içinde olacağı bir yeni parti yapılanması konuşuluyor. Siyasette yeni bir merkez oluşturalım istiyoruz. Bölünmüş görüntü nedeniyle AK Parti’den ayrılmayan ya da ayrılıp dışarıda duran birçok siyasetçi için yeni bir çekim merkezi yaratılabilir. Yıl bitmeden bir sonuca ulaşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

MECLİS'TE GRUP KURULACAK

İki partinin birleşme kararı alması halinde, Meclis’te bir grup kurulacak. Parti yetkilileri, birleşme kararı alınırsa her iki partinin bu kararı onaylatacakları kongreleri toplamaları ve ardından yeni partinin kongresini gerçekleştirmeleri gibi birçok teknik sürecin gerektiğini belirtiyor. Ancak anlaşma sağlanırsa, bu süreçlerin kısa süre içinde hayata geçirilebileceği ifade ediliyor. Partililer, her şey yolunda giderse Meclis’teki bütçe görüşmeleri başlamadan grubun kurulması için çaba göstereceklerini kaydediyor.

Kaynak: Gazete Duvar