6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremlerde yıkılarak 35 kişinin ölümüne neden olan Ezgi Apartmanı davasında yeni bir gelişme meydana geldi. Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 876’şar yıla kadar hapisleri istenen, Kervan Pastanesi’nin firari sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel yine katılmadı. Kervancıoğlu ve Pekel’in avukatlarından olan Ersan Şen duruşmaya katıldı.

ERSAN ŞEN'İN İTİRAZI REDDEDİLDİ

İnşaat mühendisi Şeref Alpago'nun bilirkişi olarak dinlenmesi kararına karşı çıkan Ersan Şen, "Dosyaya giren ikinci bilirkişi raporunu mahkeme dikkate almadı. Müvekillerimin yakalama kararının kaldırılmasına daire taleplerimize yanıt verilmedi. Ayrıca Şeref Alpago uzman tanık olarak dinlenemez" ifadelerini kaydetti.

Mahkeme heyeti, Ersan Şen ile diğer sanık avukatlarının itirazını reddederek bilirkişi Şeref Alpago'nun dinlenmesine hükmedildi.

FİRARİ SANIKLAR HAKKINDA 'KIRMIZI BÜLTEN' TALEBİ

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, firari sanıklar Kervancıoğlu ve Pekel hakkında yeniden kırmızı bülten çıkarılması ve dosyanın üçüncü kez bilirkişiye gönderilmesi istenirken mağdurların avukatları deprem davalarının unutturulmaya çalışıldığını ifade etti ve yeni bilirkişi raporunun da ODTÜ’den alınmasını talep etti.

Mahkeme Başkanı, daha önce soruşturma izni verilmeyen 7 kamu görevlisi hakkında da iddianame düzenlendiğini ve isimlerin yargılanacağını belirtti. Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi 6’ncı İdari Dava Dairesi, depremde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı’nın ile ilgili 7 belediye görevlisi hakkında soruşturma izni vermeyen Kahramanmaraş Valiliği’nin kararını hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptal etmişti.

MAHALLEDE SADECE İKİ BİNA YIKILDI

Ezgi Apartmanı'nda oğlu, gelini ve 6 aylık torununu kaybeden Nurgül Göksu, "Apartmanımızın bulunduğu mahallede 200'den fazla apartman var ve depremde sadece ikisi yıkıldı" açıklamasını yaparken "Yıkılanlardan biri bizim Ezgi Apartmanı ve altında Kervan Pastanesi kolon kesti. Diğeri ise Akın Ekmek Fırını'nın olduğu bina ve orada da kolon kesildi. Şimdi iki binanın yıkımına neden olanlar da firari" ifadelerini kullandı.

ERSAN ŞEN: SABAHTAN AKŞAMA KADAR BİZE BEDDUA EDİYORLAR

Sanıkların avukatları, "Bu davada ciddi bir kamuoyu baskı var" ifadesini kaydederken firari Kervancıoğlu ve Pekel'in avukatı Prof. Dr. Ersan Şen ise "Duruşma devam ederken bizi sosyal medyada insanların önüne kurban olarak atıp adil yargılamayı etkiliyorlar. Sabahtan akşama kadar bize beddua ediyorlar." açıklamasını yaptı.

"SOSYAL MEDYADAN SÜREKLİ BUNLARLA UĞRAŞIYORUZ"

Firari sanıklardan Sami Kervancıoğlu’nun damadı da olan MHP'li avukat Mesut Çakar, "Gazeteci İsmail Arı devamlı haber yapıyor. Sosyal medyadan sürekli bunlarla uğraşıyoruz" ifadesini kullandı ve Çakar, kayınpederi ve Pekel için yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

CHP'yi karıştıran Ebru Küçükaydın'ın ihracı için düğmeye basıldı CHP'yi karıştıran Ebru Küçükaydın'ın ihracı için düğmeye basıldı

Tutuklu bulunduğu cezaevinde mahkemeye SEGBİS ile bağlanan, Kervan Pastanesi'nin iç mimarı Ertan Danacı, "Medya baskısıyla 13 aydır burada (cezaevinde) rehin tutuluyorum. İşim dağıldı ailem mağdur, tahliyemi talep ediyorum" ifadesini kullandı.

1 KİŞİYE TAHLİYE KARARI

Duruşma yaklaşık 13 saat sürerken tutuklu sanık fenni mesül Mehmet Tekin'in tahliyesine, Ertan Danacı'nın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel'in yakalama kararının devam etmesine hükmedilirken Ersan Şen'in bilirkişi heyetinin dinlenmesi talebi reddedildi ve dosyanın tekrar bilirkişiye gönderileceği ifade edildi.

Davanın beşinci duruşmasının ise 13 Aralık’ta görüleceği belirtildi.