Arjantin Milli Takımı, nefes kesici bir finalin ardından Kolombiya'yı 1-0 yenerek Copa America 2024 şampiyonu oldu! Lautaro Martinez'in uzatmalarda attığı golle zafer kazanan Arjantin, turnuvayı namağlup tamamlayarak 16. kez Copa America kupasını havaya kaldırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz geçerken, ikinci yarıda da her iki takım da gol bulmakta zorlandı. Mücadele uzatmalara kaldı ve Arjantin 112. dakikada Lautaro Martinez'in golüyle öne geçti. Kolombiya son dakikalarda beraberlik golünü ararken, Arjantin savunmasını aşamadı ve karşılaşma 1-0 sona erdi.

Bu sonuçla Arjantin, 2021'deki zaferin ardından üst üste ikinci Copa America şampiyonluğuna ulaşmış oldu. Lionel Messi, turnuvadaki performansıyla bir kez daha yıldızlaşırken, Angel Di Maria ve Leandro Paredes de Arjantin'in zaferinde önemli rol oynadılar.

Beşiktaş'ta Chamberlain çıkmazı: Uçar'dan açıklama Beşiktaş'ta Chamberlain çıkmazı: Uçar'dan açıklama

Arjantin'in teknik direktörü Lionel Scaloni, maçın ardından yaptığı açıklamada oyuncularından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve "Bu zafer tüm Arjantin halkına armağan olsun" dedi.

Copa America 2024, heyecan dolu ve çekişmeli maçlara sahne oldu. Arjantin'in zaferi, turnuvanın en haklı şampiyonu olarak tarihe geçti.