Gündem

Çöp poşetine soruşturma iddiası: Bakan Yerlikaya'dan yalanlama

İstanbul'da polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşeti giydirilmiş şekilde adliyeye sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu sevkle ilgili soruşturma iddialarını yalanlayarak gerekli adli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Abone Ol

İstanbul'un Ümraniye ilçesinde 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti, çöp poşeti giydirilmiş halde ve hayvan taşıma aracıyla adliyeye sevk edildi. Bu durum hukukçular tarafından tepkiyle karşılanırken, sosyal medyada kamuoyu ikiye bölündü.

Katilin 26 suç kaydının bulunduğu öğrenildi. Sözcü Medya Grubu Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bu olay sonrası bir soruşturma başlatıldığını iddia etti.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Yerlikaya, “Polis memuru kızımız Şeyda Yılmaz’ı şehit eden saldırganın Emniyetten adliyeye götürülme şekliyle ilgili olarak soruşturma açıldığına dair iddialar alçakça bir yalandır. Bu konuda ne İçişleri Bakanlığımızca, ne Emniyet Genel Müdürlüğümüzce ne de Valiliğimizce herhangi bir soruşturma açılmamıştır. Bu yalan haberleri yayanlar hakkında gerekli adli işlemler başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sözcü