Evde doğal malzemeler kullanılarak yapılan maskeler, cildinde reaksiyona neden olabilir. Bu yüzden cildinin ihtiyacı olan doğru bakımları öğrenmek için dermatologuna danışabilir, yüz için kullanıım güvenli olan ve özel olarak formüle edilen cilt bakım maskelerini tercih edebilirsin.

Sivilce azaltan ve cilt yenileyen bal maskesi tarifi - Cilt Bakımı

Bal maskesini neden bu kadar çok sevdiğimizi hemen anlatalım. Bal maskesinin cilde faydaları arasında yüzü pürüzsüzleştirmesi geliyor. Balın içeriğindeki antioskidanlar, cildi dış etkenlere karşı koruyor ve daha genç görünmesini sağlıyor. Bu yüzden bal maskesi yapanlar 10 yaşa kadar gençleştiklerini söylüyorlar. 

Yüze bal sürmek ne işe yarar?

Anlatalım! Ciltteki kırışıkları azaltan ve cildi daha aydınlık gösteren bal maskesinin, aynı zamanda yağlı ciltler için de çok faydalı olduğu düşünülüyor. Bal maskesi yağlı cildin sebum oranını dengelemye ve aşırı parlamasını önlemeye yardımcı oluyor. Cilde ihtiyacı olan nemi sağlayarak cildin daha pürüzsüz ve dolgun görünmesini sağladığı söyleniyor. B vitamini içeren bal, yağlı ciltlerde görülen sivilce ve akne gibi cilt kusurlarının azalmasına yardımcı olduğu ve siyah nokta oluşumunu kontrol altına aldığı düşünülüyor. 

Bal maskesi tarifleri

1. Yağlı ciltler için bal maskesi

Cilde bal maskesi nasıl yapılır? Yağlı ciltler için evde bal maskesi yapmak istiyorsan bal ve yumurta akını karıştırmanı öneririz. İki yemek kaşığı bal ve bir yumurta akını iyice karıştır. Bu karışımı cildine uygula ve yüz maskesi kuruyana kadar bekle. 

Bal ve yumurta akı, yağlı ciltteki kusurların kurumasına ve daha az belirgin olmasına yardımcı olur. Bal ve yumurta akı maskesini ılık suyla duruladığında cildinin daha sıkı, parlak ve pürüzsüz göründüğünü fark edersin. Yağlı ciltler için bal maskesini haftada iki kere uygulamalısın. 

2. Leke karşıtı bal maskesi

Yüzündeki lekelerin azalmasını sağlamak için balın leke karşıtı özelliğinden yardım alabilirsin. Elma ve bal birleştiğinde yüzdeki lekelerin açılmasına ve cilt renk tonunun eşitlenmesine yardımcı oluyor. Elmanın içeriğindeki C vitamini cildindeki lekelere iyi gelecek. Bal maskesi nasıl hazırlanır?

İlk önce küçük boy elmayı rendele ve içine iki kaşık bal ekle. Bu iki malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra 10 dakika boyunca buzdolabında bekletip soğumasını tavsiye ederiz. Soğuk bal maskesi yüzündeki gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olacak. Bal ve elma maskesini yüzünde 10 dakika tuttuktan sonra ılık suyla temizle.

Yüzünüz için Hazırlayabileceğiniz 7 Harika Bal Maskesi | Ballı Maske Tarifi

3. Peeling için bal maskesi

Bal cildi güzelleştirir mi? Evet, bal cildinde peeling etkisi yaratarak cildinin yenilenmesini ve daha pürüzsüz görünmesini sağlıyor. Bal ve yulaf maskesi hazırlayarak cildinde hassas peeling etkisi görebilir. Peeling bal maskesi için ilk önce iki yemek kaşığı yulafı suda bekleyerek yumuşamasını sağlamalısın. Yumuşak yulafların üzerine iki kaşık bal ve iki damla limon ekle, hepsini karıştır. 

Limon cildindeki yağı dengeler ve cilt renginin açılmasına yardımcı olur. Yulaf taneleri de cildine doğal peeling etkisi sağlar. Yulaflı bal maskesini yuvarlak hareketlerle cildine peeling yaparak uygula. 20 dakika boyunca maskeyi cildinde beklet ve ılık suyla durula. Ölü derilerin temizlenmesini sağlayan bu maskeyi haftada 1-2 kere yapabilirsin. 

Ballı cilt maskesi hakkında bilmen gerekenler

Ballı cilt maskesi yapmak her ne kadar cildin için faydalı olsa riskli bir uygulama olabilir. Özellikle hassas cilde sahip olanlarda bal maskesi sonra yanma, kızarıklık ve tahriş gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle evde bal maskesi hazırlamak yerine güvendiğin markaların ballı ürünlerini tercih edebilirsin. Dermatolojik testlerden geçen cilt bakım ürünleri cildin için daha güvenli ve faydalı olacak. 

Evde doğal malzemelerle bal maskesi yapıyorsan 10-15 dakikayı geçmemeli, cildini mutlaka ılık suyla temizlemelisin. Cildinde bal maskesiyle uyumamalı ve balı nemlendirici kremlerine karıştırmamalısın. 

Ellerinizi güzelleştiren 12 maske - Cilt Bakımı