CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Meclis açılışında ayakta karşılamalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'MAKAMA SAYGISIZLIK YAPMADIK'

Özgür Özel, bu konuda bir grup kararı olmadığını ve 15 ila 20 milletvekilinin kuliste beklemeyi tercih ettiğini belirterek, "Makama saygıda bir eksiklik yapmayacağımızı daha önce ifade etmiştik. Cumhurbaşkanı’nın yeminine uygun şekilde gelmesi durumunda ona uygun bir konuşma yapacağını umarak ayakta karşıladık. Ancak konuşması bir parti genel başkanı seviyesindeydi, o yüzden giderken ayağa kalkma gereği duymadık. Biz Cumhurbaşkanı’nı, Meclis’in açılışını gerçekleştiren kişiyi makama saygısızlık yapmadan karşıladık" dedi.

AFAD duyurdu: Konya'da 3.6 büyüklüğünde deprem! AFAD duyurdu: Konya'da 3.6 büyüklüğünde deprem!

'SONRAKİ YILLAR İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM'

Özel, partinin bu konuda grup kararı almadığını da ekleyerek, "Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Ayrıca bir arkadaşımızın değerlendirmesi de şu oldu: 'Seneye ya da sonraki yıllarda bizim Cumhurbaşkanımıza yapılmaması açısından önemli bir adım attık," ifadelerini kullandı.

'ÇİZGİMİZDEN SAPMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ'

Özel ayrıca, muhalefet anlayışlarına vurgu yaparak, "CHP, makamlara saygılı olacak ama muhalefet ederken asla taviz vermeyecek. Biz bugün birinci partiyiz ve hiçbir şekilde muhalefet çizgimizden sapmadan yolumuza devam edeceğiz" diye konuştu.