Belediyelerin geçmiş dönem SGK borçları tartışmasında yeni bir gelişme yaşandı. CHP yetkilileri, belediyelerin SGK borçları üzerinden zor durumda bırakılmasına karşı belediye başkanlarıyla toplantılar düzenleyerek gelir artırıcı önlemler alacaklarını belirtti.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP kurmayları şunları ifade etti: “1-3 Ağustos'ta genel başkanımızın da katılımıyla Burdur’da il belediye başkanlarımız bir araya gelecek. Bu toplantının asıl gündemi et ve süt fiyatlarının tüketiciye yansıması ve sektörün sorunlarıydı. Ancak bu son gelişmeleri de toplantıda değerlendireceğiz. Engeller daha önce de oldu ama biz yine hizmetimizi yaptık, buna devam edeceğiz.”

Eyüp Sabri Tuncer'den AB'nin toplatma kararına yanıt: Sadece eski ürünler için geçerli Eyüp Sabri Tuncer'den AB'nin toplatma kararına yanıt: Sadece eski ürünler için geçerli

Partililer, belediyeye ait olup ücretsiz kullandırılan yerler hakkında, “Yeni devraldığımız yerlerde önceki dönemde bir vakfa, bir yandaşa ücretsiz verilmiş dükkânlar, arsalar, yerler var. Bu fiziki işgalleri kaldıracağız. Mesela bina bir vakfa verilmiş, oraya yurt yapılmış ya da bir dükkân işgal ettirilmiş, hâlâ kirası ödenmiyor. Bunların geri kazanılmasını ve gelirlerinin dönmesini sağlayacağız” dedi.

Borçların neden daha önce istenmediğine dair CHP yetkilileri, “2019 yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’u kazandığımızdan beri farklı engeller çıkardılar. Kaynakları azalttılar, gelirlerdeki kesintileri artırdılar. Şimdi de aynısını yapmak, ‘Hizmet edemiyorlar’ algısı oluşturmak istiyorlar. Ülkede ciddi bir ekonomik kriz var ve CHP’li belediyeler buna karşı kendi yükümlülüklerinin yanında Kent Lokantası, Emekli Kart, süt dağıtımı, Halk Ekmek araçları, sosyal yardımlar, yurt desteği gibi pek çok konuda halka hizmet veriyor. Ancak iktidar, bu hizmetleri partizanca baktığı için engellemek istiyor. Yıllarca kendi yönetimlerindeyken almadıkları SGK borcunu da bu yüzden istiyorlar. Yani halka kötülük ediyorlar” dedi.