CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, TBMM kürsüsünde gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye’nin sağlık sistemindeki çöküşü anlattı. Toplumun vicdanını derinden yaralayan Yenidoğan Çetesi skandalından bahseden Kış, bu olayın AKP iktidarının sağlık alanındaki başarısız politikalarının bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na istifa çağrısında bulunan Kış, "Bu skandal, sağlığın ranta nasıl teslim edildiğini gösteriyor. Halkın sağlığı tehlikede" ifadelerini kaydetti.

Gulcan Kis

'Kedi Faruk' davasında sanık hakkında 5 ay hapis cezası 'Kedi Faruk' davasında sanık hakkında 5 ay hapis cezası

"BEBEKLER ÜZERİNDEN HAKSIZ KAZANÇ KAPISI AÇILDI"

Yenidoğan Çetesi skandalında eski Sağlık Bakanı’na ait özel hastanenin "Bebek Dostu Hastane" unvanı almasını sert bir dille eleştiren Kış, bunun halk aklıyla alay etmek olduğunu ifade ederek dönemin İl Sağlık Müdürü ve bugünkü Sağlık Bakanı olan Kemal Memişoğlu'nun baş sorumlu olduğunu ifade etti.

Bebekler üzerinden SGK’dan haksız kazanç elde etmek amacıyla kurulmuş bir düzen olduğunu ileten Kış, “SGK'dan 8 bin TL almak için bebekleri hedef alan bu kirli düzen, AKP'nin sağlık sistemini nasıl rant kapısı haline getirdiğinin en somut örneğidir” ifadelerini kullandı.

"SAĞLIK ALANI RANT KAPISI DEĞİLDİR"

Sağlık sistemindeki sorunların AKP iktidarı döneminde daha da arttığına dikkat çeken Kış, "Sağlık, rant kapısı değildir, halkın en temel hakkıdır. Bu çürümüş düzeni kabul etmiyoruz" ifadelerini kaydetti.