İzmir Karabağlar’daki kurşunlama olayında bir kişi tutuklandı İzmir Karabağlar’daki kurşunlama olayında bir kişi tutuklandı

Güreşen Köprüsü'nde bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, Cumhuriyet Halk Partisi Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, Borçka İlçe Örgütü ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Borçka halkı katıldı.

'BU KÖPRÜ NE ZAMAN BİTECEK?'

Borçka halkı adına konuşan Osman Nuri Orhan, köprünün tamamlanma sürecine dikkati çekerek, “Bu köprü ne zaman bitecek? Yıllardır süren bu oyalama taktiği neden? Bu yol her seçim döneminde hatırlanıyor, ama köprü bir türlü bitmiyor. 2006 yılında başlayan ve 2017'de ilk betonu atılan köprü, 2024 yılında ancak yüzde 20’si tamamlanmış durumda. Bu köylülerin dertlerine ne zaman derman olunacak?” dedi.

Basın açıklamasında konuşan CHP Borçka İlçe Yöneticisi Faruk Nalbant, şunları söyledi: “2006 yılında başlayan baraj su tutma çalışmalarıyla birlikte köylerimizin ulaşım sorunu belirgin hale geldi. 2007 yılında dönemin Ulaştırma Bakanı ve Başbakanı köprü yapılmasını gündeme getirdi. Ancak geçen onca yıla rağmen köprünün bitirilmesi bir yana, halkımıza verilen sözler bile tutulmamıştır. Bu köprü inşaatının tamamlanmaması, köylülerimizin günlük yaşamını olumsuz etkilemekte ve yaşam standartlarını ciddi şekilde düşürmektedir. 2017 yılında başlatılan inşaat, geçen süre içinde yalnızca yüzde 20 oranında tamamlanabilmiştir. Bu, Borçka halkına yapılan büyük bir haksızlıktır. İktidar, halkımızı cezalandırmakta ve verilen sözleri unutmaktadır. Bu durum, kabul edilemez bir ihmal örneğidir.”