Kabine ile CHP'nin gölge bakanları arasındaki görüşmeler sürüyor. CHP Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile, CHP Sağlık Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz ise Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile görüşmeye hazırlanıyor. Görüşmelerden sonuç alınamaması halinde CHP'nin sokak eylemleri yapabileceği belirtiliyor.

Gazetecilere yeşil pasaport verilecek mi? Canlı yayında açıkladı Gazetecilere yeşil pasaport verilecek mi? Canlı yayında açıkladı

BirGün'den Mustafa Bildircin'in CHP kaynaklarından aktardığına göre; Sağlık Bakanı Memişoğlu ile CHP’li Şahbaz arasında gerçekleştirilecek görüşmede; sağlık sistemindeki aksaklıklar ve sağlık emekçilerinin yaşadığı sorunları içeren kalın bir dosya sunulacak. CHP, şiddet mağduru sağlık emekçilerinin sorunlarının çözülmesini, özlük haklarının iyileştirilmesini ve randevu sistemindeki sorunların çözülmesini talep edecek.

Talepler kapsamında Bakan Memişoğlu’na, “Sorun nasıl çözülür?” sorusunun yanıtını içeren bir yol haritası da verilecek. CHP, taleplerin karşılanmaması durumunda sağlık emekçileriyle ilgili de miting düzenleyecek.

CHP’li Nazlıaka da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan randevu talep etti. Randevu talebinin karşılanması durumunda Nazlıaka’nın Bakan Göktaş’a engellilerin, kadınların, yaşlıların ve çocukların sorunları hakkında bir dosya sunacağı öğrenildi.