Bahçeli'den 'erken seçim' yanıtı: CHP'yi hedef aldı Bahçeli'den 'erken seçim' yanıtı: CHP'yi hedef aldı

Medyaradar yazarı Atilla Akar, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüzük kurultayı için hazırlandığı iddiaları üzerine bir yazı kaleme aldı. Akar, CHP'de eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresinde ve Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun inisiyatifinde birtakım toplantıların düzenlendiğini ortaya attı. 

Atilla Akar şu ifadeleri kullandı:

"CESURLAR BİR ADIM ÖNE ÇIKSIN"

Bir süredir CHP'de sessiz ve derinden bir faaliyet yürütülüyor. Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun inisiyatifinde birtakım toplantılar tertipleniyor. Bu çevrenin olaya yakıştırdığı tabirle "Özgür irade, güçlü örgüt, demokratik tüzük çalıştayı yapılıyor. Kılıçdaroğlu'nun "Cesurlar bir adım öne çıksın" sözünden esinle kendi sloganlaştırdıkları "Öne çıkıyoruz"u motto olarak kullanıyorlar. Demek ki artık tüzük kurultayı baz alınacak. 
Akar'ın aktardıklarında Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bilinen Bakırköy eski Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun yaptığı konuşma dikkat çekti. Kerimoğlu, parti içi demokrasi vurgusunu ön plana çıkarttı, ön seçim talebini yükseltti. Kerimoğlu, "önceki genel başkanımı Kemal Kılıçdaroğlu, 'cesurlar bir adım öne çıksın' dedi. Cesurlar bir adım öne çıkıyoruz ve ayağa kalkıyoruz. CHP'de demokratik bir tüzük, üyenin hakkının korunması, belediyelerin vesayetinin önüne geçilmesi için mücadele ediyoruz" diyerek, şu andaki yaklaşımını özetledi.