Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saldırı ihtimali varsa...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'daki konuşmasında "Erdoğan’ın ‘Savaş tehlikesi var benim arkamda durun beni destekleyin’ faydacılığından endişe duyuyor insanlar. O yüzden varsa bir tehdit TBMM ile acilen paylaşılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM açılışında gündeme getirdiği İsrail'in Türkiye'ye saldırmayı hedeflediği iddiasına dair değerlendirmelerde bulundu. Özel, ayrıca CHP’nin Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın, genel başkanlık adaylığıyla ilişkilendirilen açıklamalarına da değindi.

Antalya programına partisinin il başkanlığını ziyaret ederek başlayan Özel, sonrasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile bir araya gelmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na geçti.

'TBMM İLE ACİLEN PAYLAŞILMALIDIR'

Görüşmenin bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, İsrail’in Türkiye'ye saldırma ihtimalinin sorulması üzerine “Erdoğan’ın İsrail’in yeni hedefleri arasında Türkiye’nin olduğunu söylemesi oldukça ciddi bir konudur. Bu konuda TBMM acilen bilgilendirilmelidir. Bu konuda Dışişleri Bakanı tarafından, İçişleri Bakanı tarafından ya da Milli Savunma Bakanı tarafından açıklanmalı, açıklama sırasında Erdoğan’ın da orada olması gerekmektedir. Bu bilgilendirme oturumu, kapalı bir oturum olarak yapılmalıdır. Bunları söyledikten sonra ‘istihbarat bilgileri var’ diyerek açıklama yapmazsanız bu spekülasyonların önü alınmaz. Erdoğan’ın ‘Savaş tehlikesi var benim arkamda durun beni destekleyin’ faydacılığından endişe duyuyor insanlar. O yüzden varsa bir tehdit TBMM ile acilen paylaşılmalıdır” yanıtını verdi.

'ERKEN SEÇİM İSTİYORUZ'

Erken seçim için talebini yineleyen Özel, "Önümüzdeki sene en geç kasım ayında, desin ki '2025 Mart'ta seçim yapalım', ben dünden razıyım. Bugünden hazırım, koşa koşa sandıktayım, partim de iktidarda. Biz bir erken seçim istiyoruz" diye konuştu.