Cumhuriyet'te yer alan habere göre, CHP yaz döneminde deprem bölgesindeki sorunları gündemde tutmak amacıyla bir miting düzenlemeyi planlıyor. Ayrıca, Şanlıurfa’daki elektrik kesintileri ve bu kesintilerin tarım faaliyetlerine etkileri hakkında da bir miting yapılabileceği belirtiliyor.

CHP yetkilileri, yaz döneminde daha çok çalıştay ve salon etkinlikleri düzenlemek istediklerini ifade etti. "Gölge bakanlıklar daha fazla ön plana çıkar. Eğitimde, sağlıkta, çalışma hayatında ve diğer alanlarda iktidar olsaydık neler yapacağımızı çalışacağız ve kamuoyuyla paylaşacağız. Sendikalarla, sivil toplum kuruluşlarıyla ve demokratik kitle örgütleriyle de bir araya geleceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan Atatürkçü teğmenleri hedef gösterdi: Kılıçları kime çekiyorsunuz? Erdoğan Atatürkçü teğmenleri hedef gösterdi: Kılıçları kime çekiyorsunuz?

Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kurultay öncesi il başkanlarına verdiği “İl başkanı, ilçe başkanı Ankara’ya gelince ofisleri olacak” sözü de tutuldu. Genel merkezin dördüncü katında, il ve ilçe başkanlarına Ankara ziyaretlerinde dinlenebilmeleri ve çalışabilmeleri için özel bir oda ayrıldı. Bu odada başkanların oturabileceği bir yer ve işlerine yardımcı olacak bir sekreter bulunuyor. Özel, kurultaydan önce eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sağ görüşlü danışmanlarına gönderme yaparak, “Bundan sonra sağcı danışmanlara verilen odaları ilçe başkanlarım, il başkanlarım kullanacak” demişti.