CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı CHP, 'tasarruf tedbirleri paketi'nin iptali için harekete geçti: AYM'ye dava açıldı

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir'in, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararıyla ilgili olarak TBMM Genel Kurulu'nu 10 Eylül'de olağanüstü toplantıya çağırma girişimi, İYİ Parti'den tepki gördü.

İYİ Parti Milletvekili Kürşad Zorlu, Ekol TV'ye yaptığı açıklamalarda, bu tür toplantıların gerginlik yaratabileceğini vurgulayarak, çağrıya destek vermeyeceklerini dile getirdi.

Zorlu, geçmişte gerçekleşen olağanüstü toplantılarda yaşanan olumsuz olayları hatırlatarak, "Parlamento, bu tür durumlarla anılmamalı. Bu durum beni hem üzüyor hem de mahcup ediyor. Can Atalay için normal yasama dönemini beklemeliyiz; zaten gerekli oylama da yapıldı" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, partinin alacağı karara saygı duyacağını belirten Zorlu, "Parlamenter demokrasiye dönüş çağrıları yapılırken, böyle bir ortam yaratılması milletimizin kafasını karıştırıyor. Milletimiz haklı olarak, 'Böyle mi parlamenter sisteme döneceksiniz?' diye soruyor. Ben, bu toplantıya katılarak gergin ve kavgacı bir ortamda bulunmak istemiyorum" dedi.