HÜDA PAR daha önceki "Anayasa'nın ilk dört maddesine karşıyız" söylemini bu kez "Dördüncü maddeye karşıyız" olarak formüle etti. Yapıcıoğlu'nun açıklamasına Cemal Enginyurt tepki gösterdi: Şark kurnazlığı yapma!

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu "Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" dedi.

Dilruba Kayserilioğlu özür dilemedi: Benim değil onların sorunu Dilruba Kayserilioğlu özür dilemedi: Benim değil onların sorunu

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, daha önceki açıklamalarında Anayasanın ilk 4 maddesine karşı olduklarını söylemişti. Yapıcıoğlu'nun değişen söyleminde bu kez Anayasa'nın dördüncü maddesi hedef alındı.

Dördüncü madde şöyle:

* MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Yapıcıoğlu'na tepkiler yükseldi.

CEMAL ENGİNYURT'TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, X hesabından yaptığı paylaşımla Yapıcıoğlu'na zehir zemberek tepki gösterdi. Enginyurt "Tilki kurnazlığı yapma" dedi.

"AHMAĞA ANLATIR GİBİ ANLATIYORUM"

Enginyurt "Ahmağa anlatır gibi tekrar ben de anlatıyorum. Anayasa'nın dördüncü maddesi üzerinden şark kurnazlığı yapıyor, tilki kurnazlığı yapıyorsun ya. Kendini akıllı sanma. Aklımızla oynama. Sen ve senin gibiler Türk düşmanısınız, Türk bayrağı düşmanısınız. Türk milletine, Mustafa Kemal Atatürk'e düşmansınız. Bunu gelin delikanlı gibi söyleyin. Gelin, AKP ile birlikte yüreğiniz yetiyorsa Anasaya'yla ilgili değişiklik teklifini birlikte verin, Erdoğan görev verdi, milleti birbirine düşürmeye çalışıyorsunuz. Anayasa'nın ilk dört maddesini değil sana kralınıza değiştirtmeyiz. Can verir yine değiştirtmeyiz" diye konuştu.