İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u öldüren ve cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun ölmediğine ilişkin iddiaları üzerine Karabulut’un ailesinin Garipoğlu'nun mezarının açılmasını talep ediyordu. Söz konusu talebin onaylanmasıyla Garipoğlu'nun mezarı bugün açılacak ve aile bireyleriyle DNA eşleştirmesi yapılacak.

Savcı, olay yeri inceleme ekipleri, Münevver Karabulut’un avukatı ve bilirkişi heyeti şu sıralarda olay yerinde. Mezar açılımı, polis ekipleri tarafından hem kamera ile görüntü alınarak hem de fotoğraflanarak gerçekleştirilecek. Çok sayıda polis mezarlığın etrafında güvenlik önlemi alıyor.

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 tarihinde İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Cem Garipoğlu tarafından katledilmişti. Cinayetin ardından uzun bir süre firar eden Garipoğlu, yakalanarak tutuklanmış ve 10 Ekim 2014 tarihinde cezaevinde kaldığı hücrede ölü olarak bulunmuştu.

Yandaş Abdulkadir Selvi, erken seçimin tarihini açıkladı Yandaş Abdulkadir Selvi, erken seçimin tarihini açıkladı

SAVCILIK FETHİ KABİR KARARI VERDİ

Garipoğlu'nun ölümünün sonrasında ortaya çıkan iddialar üzerine Karabulut ailesinin avukatları "fethi kabir işlemi" talep etmişti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu talebe ilişkin son kararını geçtiğimiz günlerde verdi ve Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine hükmetti. Garipoğlu'nun mezarı bugün açılıyor.

Polis ekipleri, Cem Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Karacaahmet Mezarlığı'nda güvenlik amacıyla demir bariyerlerle önlem aldı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Münevver Karabulut cinayeti 13 yıl önce Türkiye gündemini derinden sarsmıştı. Cem Garipoğlu tarafından katledilen Karabulut'un cansız bedeni çöp toplayıcı bir kişi tarafından çöp konteynerinde parçalanmış bir halde bulunmuştu. Katil zanlısı Cem Garipoğlu cinayetin ardından kaçmış ve 197 gün sonra teslim olmuştu. Garipoğlu, 10 Ekim 2014 tarihinde Silivri'de 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde intihar etmişti.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, cezaevinde 9 yıl önce intihar eden Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istemiş ancak yargı bu talebi reddetmişti. Önce Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ardından Sulh Ceza Hakimliği, ardından ise Adalet Bakanlığı'na yapılan kanun yararına bozma başvuruları reddedilmişti.