Ünlü ekonomist Şeref Oğuz, katıldığı televizyon programında 2025 yılı için asgari ücret tahminini dile getirirken, yeni Orta Vadeli Program (OVP) hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın 2025-2027 dönemini kapsayan OVP’yi açıklamasının ardından, Oğuz, programın eksikliklerine dikkat çekti.

2024 enflasyon tahmininin yüzde 33’ten yüzde 41,5’e, 2025 için ise yüzde 15,2’den yüzde 17,5’e yükseltilmesi, ayrıca büyüme hedeflerinin 2024 için yüzde 4’ten 3,5’e, 2025 için ise 4,5’ten 4’e düşürülmesi ekonomideki değişen beklentileri ortaya koydu.

Resmi soygun! Telefon tarifelerine isyan ettiren fahiş zam Resmi soygun! Telefon tarifelerine isyan ettiren fahiş zam

"ASGARİ ÜCRET 20 BİN LİRA OLABİLİR"

Şeref Oğuz, Sözcü TV'de yaptığı değerlendirmede, OVP’nin uygulanabilirliğine dair şüphelerini dile getirerek, “Bakan Mehmet Şimşek’in bu programı uygulama konusunda zorlanacağını” söyledi. Oğuz ayrıca, açıklanan programın emekli ve çiftçilere yeterince yer vermediğini belirtti. Asgari ücretle ilgili konuşmasında ise, "2025’te asgari ücretin 20 bin lira olabileceğini, bunun seçim öncesi bir mesaj niteliği taşıdığını" ifade etti.

Oğuz, Yılmaz ve bakanlarla birlikte verilen basın görüntüsüne yönelik eleştirilerde de bulundu. Fotoğrafın “İsa’nın son yemeği” sahnesine benzediğini söyleyerek, bu yorumunun ağır gelebileceğini ancak yaşanan ekonomik zorlukları anlattığını belirtti.