BYD, elektrik otomobil satışlarında Elon Musk'ın Tesla'sıyla dünya birinciliği için rekabet ediyor.

FED faiz kararını açıkladı: 2020'den bu yana ilk FED faiz kararını açıkladı: 2020'den bu yana ilk

Şirket 2023 sonunda dünyanın en çok elektrikli araç satan şirketi olmuş; ABD devi, Nisan ayı başlarında bu unvanı geri almıştı.

Avrupa Birliği, 4 Temmuz'da Çin'de üretilen elektrikli otomobillere ek vergiler getirdiğini açıklamıştı.

BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi ve diğer sürdürülebilir ulaşım teknolojileri için Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor.

5 bin kişiye kadar doğrudan istihdam sağlanması planlanan tesisin 2026 sonunda üretime başlamasının hedeflendiği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılan imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve BYD Yönetim Kurulu Başkanı Wang Chuanfu katıldı.

İmza töreninde konuşan Bakan Kacır, yatırım kararının Aralık ayında Çin'e yaptıkları ve "BYD'nin 110 bin mühendisiyle günde 32 patent ürettiğine" "bizzat tanık" olduklarını söylediği ziyaretten bu yana uzun süredir devam eden görüşme ve istişarelerin ürünü olduğunu belirtti.

Bakan Kacır, daha önce yaptığı açıklamalarda olası bir yatırım için Manisa ilini işaret etmişti.

Kacır, 27 Temmuz 2023'te katıldığı bir yayında, "Türkiye'de üretim yapmayı arzu eden Avrupa markaları da var, Uzak Asya markaları da var.

"Onlarla yoğun şekilde görüşüyoruz. İnşallah hem o Manisa'daki araziyi bir yatırımla buluşturmak hem de başka yatırımları ülkemize çekmek için çaba gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye'ye yeni küresel yatırımlar kazandıracağız." ifadelerini kullanmıştı.