Ekonomi

Büyükelçi Bağış’a Çek Ticaret Odaları Birliğinden özel ödül

TC Prag Büyükelçisi Dr. Egemen Bağış’a Türkiye ile Çekya arasındaki ikili ticaretin geliştirilmesine yönelik katkılarından ötürü Çek Cumhuriyeti Ticaret Odaları Birliğinin en üst nişanı olan Altın Merkür Madalyası takdim edildi.

Abone Ol

Birliğin merkezinde düzenlenen ödül töreninde, Çek Ticaret Odaları Birlik Başkanı Zdeněk Zajíček görev süresi boyunca iki ülke arasındaki ticaret hacmini 3 milyar dolardan 6.5 milyar dolara yükselmesindeki rolü nedeniyle Büyükelçi Bağış’ı tebrik ederek yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Birliğin en önemli nişanını vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

Büyükelçi Bağış ise Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın koyduğu 5 milyar dolar hedefini yakalamakla kalmayıp üstüne çıkarmış olmaktan ve görevini başarıyla tamamlamış olmaktan dolayı sorumluluğunu vicdan rahatlığı ile yakın bir zamanda devredeceğini söyleyerek kazan kazan zemininde gelişen ikili ilişkilerin ve ticaretin daha da artması için hizmet bayrağını devralacak meslektaşı Büyükelçi Prof. Metin Feyzioğlu’na,  Çek Cumhuriyeti Ticaret Odaları Birliğine ve her iki ülkenin ekonomi temsilcilerine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade etti. 

Törene Prag Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Berat Demirci Cörüt ile Çek Cumhuriyeti Ticaret Odaları Birliğinin yöneticileri de katıldı.