Yerel

Bu işyerlerinde tatil cuma günü! Arabistan değil Adana

Adana Kabzımallar Esnaf Odası yönetim kurulu tarafından alınan kararla, tıpkı Arap ülkelerinde olduğu gibi cuma günleri çalışılmayacağı ve o gün izin yapılacağı esnaflara bildirildi.

Abone Ol

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt gibi ülkelerde cuma günleri, resmi tatil olarak kabul edilmekte ve işyerleri kapalı olmaktadır. Bu ülkelerde, cuma günleri namaz vakitleri dikkate alınarak tatil yapılır ve halk, dini vecibelerini yerine getirmek için işlerinden uzak kalır.

Tıpkı Arap ülkelerinde olduğu gibi Adana Kabzımallar Esnaf Odası da cuma günleri işyerlerini kapatma kararı aldı.

Adana Kabzımallar Esnaf Odası, dernek üyelerine dağıtığı kağıtla 11 Ekim 2024 Cuma gününden itibaren cuma günleri işyerlerinin kapalı olacağını bildirdi.

Adana Kabzımallar Esnaf Odası yönetim kurulu tarafından esnaflara dağıtılan kağıtta şu ifadeler yer aldı:

"Değerli esnaflarımız; öncelikle hayırlı işler, bereketli satışlar inşallah… Hal’imizin kış mevsimi çalışma programı kapsamında başlangıç tarihi 11 Ekim 2024 Cuma dahil olmak üzere 11 Mayıs 2025 tarihine kadar (7 ay) devam edecek olan cuma günleri Hal’imizin tam gün kapanması ve haftanın diğer günleri sabah saat 05:00’de açılarak tam gün çalışma yapılması kararının uygulanacağını tüm esnaflarımıza bildiririz. Tüm hal esnaflarımıza hayırlı uğurlu olsun."