Melih Demiral'ın gol sevi esnasında yaptığı Bozkurt işaretinden sonrasında UEFA soruşturma açtı ve Melih Demiral disipline sevkedildi. Bundan ötürü Bozkurt işaretinin anlamı merak ediliyor ve tarihçesi araştırılıyor. Bozkurt işaretinin anlamı ve tarihçesini bu haber üzerinden görebilirsiniz. İşte merak edilen ayrıntılar...

Bozkurt işaretinin anlamı ve tarihçesi

Bozkurt Işaretinin Anlamı

Türk kültüründe ve milliyetçi sembolizmde önemli bir yera sahip olan Bozkurt işareti, sağ elin işaret ve serçe parmaklarının yukarı doğru kaldırılması, diğer üç parmağın ise avuç içine bükülmesiyle yapılır.

Çorlu Tren Kazası’nın üzerinden 6 yıl geçti Çorlu Tren Kazası’nın üzerinden 6 yıl geçti

Bozkurt, Türk mitolojisinde sıklıkla geçiyordu. Göktürkler ve diğer Türk boyları arasında Bozkurt, yol gösterici ve koruyucu bir figür olarak kabul edildi. Bazı destanlarda, zor zamanlarda Türkleri kurtaran ve onlara rehberlik eden bir Bozkurt'tan bahsedildiği görülüyor.

Türkiye dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Türk toplulukları arasında milliyetçi duyguları simgeliyor. Bozkurt işareti, Türk milliyetçiliğinin bir sembolü olarak kullanılıp Türk dünyasının birlik ve beraberliğini temsil eder.

1017361

Bozkurt işareti mitolojik kökenleri ise şöyledir;

Göktürk Destanlarında Bozkurt, Türk mitolojisinde ve özellikle Göktürk destanlarında önemli bir sembol olarak geçer Göktürklerin Türeyiş destanında, Bozkurt, soylarının tükenme noktasına geldiği anda ortaya çıkarak onlara rehberlik eden ve yeniden güçlü bir topluluk haline gelmelerini sağlayan bir figür olarak anlatılmaktadır.

Türk mitolojisinde Bozkurt, Türklerin atası olarak kabul ediliyor. Kurt Ana ve Kurt Baba figürleri, Türklerin kökenlerinin kurtlara dayandığına dair inancı simgeleyen niteliktedir.

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de Bozkurt, savaşçılar ve komutanlar arasında bir sembol olarak kullanıldı. Fakat bu dönemlerde işaretin kendisi değil, Bozkurt figürü ve sembolizmi daha ön planda oldu.