Gazeteci Vahap Munyar, Suvla Şarapları’nın kurucusu Selim Zafer Ellialtı'nın kendisine anlattığı bir anıyı bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Munyar, Selim Zafer Ellialtı'nın, birlikte çalıştığı eşi Pınar Ellialtı ile bir akşam dışarıda yemeğe çıktığını, gittikleri restoranda kendi ürettikleri şaraplardan birini sipariş verdiğine değindi.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'a 'siyasi yasak' getirildi

260 LİRAYA ALDIKLARI ŞARABI 3300 TL'YE SATTILAR

Siparişin verilmesinin ardından Ellialtı, hesabı istedi. Ellialtı, hesap dökümüne bakınca büyük bir şok yaşadı. Kendi şaraplarının restorandaki fiyatının tam 3 bin 300 TL olduğunu gördü.

Selimzaferellialti

PAZARLAMA EKİBİNE FİYATINI SORDU

Munyar, Ellialtı'nın bu duruma itiraz etmeyip hesabı ödediğini ancak ertesi sabah pazarlama ekibine restoranın adını vererek, "Bakın bakalım “K………..” adlı şarabımızı o restorana kaç liraya vermişiz?" dediğini yazdı.

"RESTORANA VERİŞ FİYATIMIZ 260 LİRA"

Ekip, Ellialtı'ya çok geçmeden bilgiyi aktardı ve, "Sözünü ettiğiniz şarabı o restorana veriş fiyatımız 260 lira görünüyor" cevabını verdi.

"MALİYETİNİN ÜZERİNE 11-12 KAT EKLEMEK DÜNYADA GÖRÜLMÜŞ ŞEY DEĞİL"

Ellialtı, bu duruma hayıflanarak, "Yüksek enflasyon fiyatlama davranışlarını çok bozdu. Onu anladık. Ancak, bir şişe şaraba alış maliyetinin üzerine 11-12 kat eklemek dünyanın hiçbir yerinde görülmüş şey değil" ifadelerini kullandı.