Bank of America (BofA) yatırım stratejisti Michael Hartnett, altın fiyatlarının rekor seviyelere ulaşmasına rağmen altın alımı yapılmasını önerdi.

Merkez bankalarının altın alımlarına dikkat çeken Hartnett, yatırımcıların da merkez bankalarını örnek alarak altın satın alması gerektiğini ifade etti.

Resmi soygun! Telefon tarifelerine isyan ettiren fahiş zam Resmi soygun! Telefon tarifelerine isyan ettiren fahiş zam

Hartnett, bu tavsiyesini Fed'in önümüzdeki aylarda faiz indirimi yapma olasılığına dayandırdı ve bu indirimin enflasyonu yeniden artırabileceğini belirtti. "Altın gibi reel varlıklar, tarih boyunca enflasyon dönemlerinde iyi performans göstermiştir" dedi.

Yıl başından bu yana altın fiyatları yüzde 20 oranında artış gösterdi ve S&P 500'ün getirisini geride bırakırken, teknoloji hisselerinden de daha iyi bir performans sergiledi. Hartnett, "Altın, ABD teknoloji hisselerini geride bırakan tek varlıktır" ifadesini kullandı.

Altın bu yıl net 2,5 milyar dolarlık çıkış yaşadı, bu da yatırımcıların fiyatlar rekor seviyedeyken kâr satışı yaptığına işaret ediyor. Hartnett, rekor seviyedeki altın fiyatlarının ve çıkışların, yalnızca merkez bankalarının büyük çaplı alımlarıyla açıklanabileceğini belirtti. "Altın şu anda dünyanın ikinci en büyük rezerv varlığıdır ve hisse senetleriyle en düşük korelasyona sahip varlık sınıflarından biridir" diye ekledi.

Cuma günü altın fiyatları yüzde 1,23 artarak 2 bin 547,60 dolara ulaştı ve salı günkü rekor seviyenin sadece 23 dolar altında kaldı. Fiyatlar o kadar yüksek ki, standart bir altın külçesi artık 1 milyon dolara mal oluyor.