Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir zamanlar yol arkadaşlığı yapmış isimlerden önemli eleştiriler geldi. 23. yaşını kutlayan AK Parti'ye zehir zemberek sözlerle yüklendiler.

AK Parti'ye sert eleştirilen yönelten eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, yine zehir zemberek bir paylaşımda bulundu.

AK Parti'nin 23 yıl önce 'erdemliler hareketi' olarak kurulduğunu belirten Tayyar, "23 yıl önce ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştik. Artık hiçbir şey eskisi gibi değil" dedi.

Tayyar'ın paylaşımı bu şekilde:

"ARTIK HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ DEĞİL"

AK Parti 23 yıl önce bugün ‘erdemliler hareketi’ olarak kuruldu.

İdeolojisini ‘muhafazakar, demokrat, özgürlükçü, yenilikçi’ olarak tanımladı.

Topluma yasaktan, yoksulluktan, yolsuzluktan arındırılmış Yeni Türkiye vaat etti.

Toplumla el ele yeni hayaller kurdu.

Yüzde 34.5’le başlayan yolculuk, yüzde 50’ye kadar yükseldi.

Tarihe iz bıraktı, nice devrimlere imza attı, gönüller inşa etti, rekorlar kırdı.

Ve bugün.

Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu'ndan ortak toplantı Kılıçdaroğlu ve Dervişoğlu'ndan ortak toplantı

23 yıl önce ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ demiştik.

Artık hiçbir şey eskisi gibi değil.

BARIŞ PEHLİVAN: AK PARTİ ENTÜBE

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, çok uzun yıllar iktidar milletvekilliği yapmış, AK Parti Genel Merkezi’nde karar verici pozisyonlarda bulunmuş ve halen Erdoğan sevgisiyle tanınan bir isimle yaptığı görüşmenin detaylarını yazdı.

Pehlivan, "Erdoğan'ın yol arkadaşı" dediği AKP'li ismin, "Maalesef AK Parti entübe vaziyette, geri dönüş de çok kolay gözükmüyor. Çevresi Erdoğan'ı kullanıyor. Yahu, Tayyip Bey'e kongre yaptırmıyorlar" dediğini aktardı.

Barış Pehlivan, "AKP'de aslında neler oluyor?" başlıklı yazısında, AKP'de önemli görevlerde bulunmuş isimle yaptığı konuşmadan şu detayları paylaştı:

“Hani köklü değişiklikler olacaktı' diye hatırlatıyorum. AKP’li kaynağım çarpıcı bir iddiada bulunuyor:

'Son seçimden sonra hem genel merkezde hem de kabinede ciddi bir değişiklik yapılacağı işaretini almıştık. Fakat sonra nasıl ikna ettiler, kim girdi araya, ne yaptılar ise Tayyip Bey vazgeçti. Yahu, Tayyip Bey’e kongre yaptırmıyorlar. Bizim tüzüğümüze göre, büyük kongremizi yapmamız gerekiyordu. Biz şimdi tüzük hükmünü de ihlal etmiş oluyoruz. Hukuki mercilerin aslında bizi uyarması lazım. Bizimkiler seçimden önce tuttular, alelacele olağanüstü kongre yaptı mesela... Niye yaptık? Neymiş, seçimden önce ilçe ve il kongrelerini yaparsak sıkıntı olurmuş; olağanüstü kongreye gitmeliymişiz... Bu arada da yaklaşık 40 civarında ilde başkanları değiştirdiler. E hani ‘teşkilatları değiştirirsek sıkıntı olur diyordunuz’ değiştirdiniz işte. Kongreye gittik, neyi değiştirdik? E biz kongreyi Binali Yıldırım Bey’i görevden almak için mi yaptık sadece?

Mesele şu: Biz kongremizi yaparsak, bu genel merkezdeki arkadaşların tamamı belki gidecek. Kendi koltuklarını korumak için Tayyip Bey’i kongreye de götürmüyorlar.'

ARINÇ'TAN ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

AK Parti'nin kuruluş yıldönümü için mesaj yayımlayan Arınç, "Bugün geldiğimiz noktada, bir takım sıkıntılarımız var. Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz" dedi.

Eski TBMM Başkanı ve AK Parti kurucusu Bülent Arınç, partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

AK Parti’nin “Erdemliler Hareketi” olarak kurulduğunu söyleyen Arınç, bugün gelinen noktada ‘bir takım sıkıntılar’ olduğunu da söyledi. “Bazı konularda başarısız olduğumuzu da itiraf etmeliyiz” diyen Arınç, Bu yüzden milletimiz farklı taleplerde bulunuyor. Son seçim sonuçları da bunu kanıtlamaktadır” yorumunda bulundu.

Arınç, AK Parti’nin gelecek kongresini işaret ederek “değişim” mesajı da verdi. Arınç, “Değişim gerçekleşecektir. Yaralar pansuman edilecek, kangren olan uzuvlar kesilip atılacaktır” ifadesini kullandı.