ABD’de, 5 Kasım’da Demokrat Parti’nin adayı olarak mevcut ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhuriyetçi Parti’nin adayı eski ABD Başkanı Donald Trump arasında gerçekleştirilecek 60. başkanlık seçimleri için iki aday canlı yayında tartışma programında bir araya geldi. İki oturum olarak planlanan ve ikinci oturumu 10 Eylül’de yapılacak olan programın moderatörlüğünü CNN sunucuları Jake Tapper ile Dana Bash yaptı. 

Olimpiyat sporcusu Ugandalı atlet, benzinle yakılarak katledildi Olimpiyat sporcusu Ugandalı atlet, benzinle yakılarak katledildi

Başkanlık tartışması, 1960’dan beri, "Adayların tartışmaya ayrılan süreyi en üst düzeye çıkarabilmelerini sağlamak" amacıyla ilk kez seyircisiz yapıldı. Tartışmada, Biden ve ekibinin talebi üzerine, araya girmeleri engellemek için yalnızca söz alan konuşmacının mikrofonu açık tutuldu. Adaylar, kürsüde ayakta durarak tartışırken, yanlarına önceden yazılmış notlar almalarına izin verilmedi. Adaylara sadece tartışma sırasında not almaları için bir kalem, bir deste kağıt ve bir şişe su verildi. 

Her iki adayın kampanyaları tarafından kabul edilen şartlara göre, Biden ve Trump’ın kendilerine doğrudan yöneltilen soruları yanıtlamak için iki dakikası, daha sonra her birinin karşıt görüş bildirme ve bunlara yanıt vermek için bir dakikası oldu.

3. DÜNYA SAVAŞI

Trump, Biden'ı dünyayı yeni bir dünya savaşının eşiğine getirmekle suçlayarak, "Bizi 3. Dünya Savaşı'na sürükleyecek ve biz 3. Dünya Savaşı'na herkesin hayal edemeyeceği kadar yakınız" dedi.  

Biden ise bu suçlamaya, "Üçüncü Dünya Savaşı'nı istiyorsanız bırakın o kazansın" diyerek, karşılık vererek NATO sözleşmesinin, üye ülkeleri saldırıya uğramaları durumunda birbirlerini savunmaya zorlayan 5. maddesini hatırlattı ve "Putin'in devam etmesine ve Kiev'i almasına izin verin. O zaman bir savaş meydana gelir" dedi.