Şoke eden olay ABD'de yaşandı. ABD Kentucky’de yaşayan Anthony Thomas 'TJ' Hoover II, aşırı dozda uyuşturucu sebebiyle kalp krizi geçirdiği için hastaneye kaldırıldı.

Doktorlar kısa süre sonra akrabalarına Hoover'ın herhangi bir refleks veya beyin aktivitesinin olmadığını söyledi. Ailenin yaşam destek ünitesinden çıkarmaya karar verdiği 36 yaşındaki hastaya daha önce ailesine söylediği için, beyin ölümünün gerçekleştiği sanılarak organ nakli için ameliyat başlatıldı.

BEYİN ÖLÜMÜ GEÇİRDİĞİ AÇIKLANDI: ORGANLARINI BAĞIŞLAMAK İÇİN HAZIRLIKLAR YAPILDI

Ancak TJ’nin kardeşi Donna Rhorer, kardeşinin gözlerinin ameliyathaneye götürülürken açıldığını ve etrafa baktığını gördüğünü belirtti.

Hastane personeli, bu durumu "sık rastlanan bir refleks" olarak açıkladı.

İsrail ordusu, Nasrallah’ın Veliahtı Haşim Safieddin’in öldürüldüğünü doğruladı İsrail ordusu, Nasrallah’ın Veliahtı Haşim Safieddin’in öldürüldüğünü doğruladı

AMELİYAT MASASINDA UYANDI

TJ’nin ameliyat masasında daha abartılı hareketler yapması ve "görünür şekilde ağlaması" üzerine, ameliyathanedekiler şoke oldu. Cerrahlar ameliyatı hemen durdurdu.

Organ muhafaza görevlisi Natasha Miller, NPR’ye yaptığı açıklamada, "Ameliyatı gerçekleştiren cerrah, ‘Bu işten çekiliyorum, bu durumla ilgilenmek istemiyorum’ dediğini söyledi.

DOKTOR AMELİYATTAN ÇEKİLDİ

Miller, o sırada ameliyathanede kaosun hakim olduğunu ve oradaki herkesin büyük bir üzüntü yaşadığını belirtti. Halen hayatta olan TJ, kız kardeşinin bakımında bulunuyor.

TJ, konuşma, hafıza ve hareket kabiliyetlerinde ciddi problemler yaşamaya devam ediyor.

Rhorer, Hoover'ın hikayesini kamuoyuyla paylaşma kararını savunarak, bunun "bir başka aileye konuşma cesareti verebilecekse veya bir başka hayatı kurtarabilecekse" paylaşılmaya değer olacağını söyledi.