Spor

Basketbolda altın madalya ABD'nin! Üst üste 5'inci şampiyonluk

Amerika Birleşik Devletleri, erkekler basketbol finalinde Fransa'yı mağlup ederek üst üste 5'inci Olimpiyat altın madalyasını kazandı.

Abone Ol

Yıldız oyuncularıyla ön plana çıkan Amerika Birleşik Devletleri erkekler basketbol finalinde Fransa'yı mağlup etti ve Paris 2024'ü altın madalyayla tamamladı. ABD üst üste 5. toplamda 17. olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler basketbol finalinde ev sahibi Fransa ile Amerika Birleşik Devletleri karşı karşıya geldi.

Devin Booker'ın oyunuyla öne çıktığı ilk çeyrek dengede bir oyuna sahne olsa da ABD 20-15'lik skorla ikinci çeyreğe önde giden taraf oldu.

İkinci çeyrekte üstünlüğünü korumayı başaran Birleşik Devletler farkı açmayı da başardı ve karşılaşmanın ilk yarısını 49-41 önde kapattı.

Farkı korumayı başaramasa da skor üstünlüğünü korumayı bilen Steve Kerr'ün öğrencileri karşılaşmanın son çeyreğine 72-66'lık üstünlükle gitti.

Son çeyrekte Stephen Curry üst üste bulduğu üçlüklerle klasını bir kez daha sergilerken ABD mücadeleyi 98-87 kazanarak tarihindeki 17. şampiyonluğunu elde etti ve altın madalyanın sahibi oldu.

ÜST ÜSTE 5'İNCİ ALTIN MADALYA

ABD üst üste 5. toplamda 17. olimpiyat şampiyonluğunu yaşadı. Pekin 2008'den bu yana olimpiyatlarda altın madalyayı kimseye kaptırmayan Amerika en son bronz madalya kazandığı Atina 2004'te şampiyonluk yaşayamadı. 2004'te olimpiyat şampiyonluğuna Arjantin ulaşmıştı. 

Öte yandan ABD, 1972 yılında gümüş, 1988'de ise bronz madalyanın sahibi olmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, efsaneleşmiş ve 'Rüya Takım' olarak da anılmış Barcelona 1992 Olimpiyat Oyunları'ndaki kadrosuyla basketbol tarihine derin bir iz bırakmıştı.

Fransa ise olimpiyatlarda dördüncü kez gümüş madalyanın sahibi oldu. Fransızlar; Londra 1948, Sydney 2000 ve Tokyo 2020'den sonra olimpiyatları bir kez daha ikinci tamamladı.

Fransa gümüş madalya kazandığı dört organizasyonda da finalde ABD'ye kaybetti.

LEBRON'UN ÜÇÜNCÜ ALTIN MADALYASI

Olimpiyat sahnesine Atina 2004 Oyunları'nda adım atan LeBron James, bronz madalyayı kazanan takımda yer alan isimlerdendi.

Tecrübeli oyuncu Pekin 2008 ve Londra 2012 Olimpiyat Oyunları'nda ise ülkesine altın madalya ile dönmüştü.