Barış Terkoğlu, MHP'li ve yakın isimlerin suç iddialarını yazısında aktardı. Kayseri'deki şiddet olaylarını hatırlattı. Saldırılar hakkında çarpıcı detaylar aktardı.

Halktv programcısı ve Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, "Üç Hilalin Gölgesindeki Suç Örgütü" başlıklı yazısında MHP'ye yakın isimlerin karıştığı suçları ele aldı. Terkoğlu, "Hayatta korkulacak tek bir şey var, o da korkuya teslim olmanın ta kendisi" dedi.

KAYSERİ'DE MEYDANA GELEN İLK OLAYLAR

Cuma akşamı televizyon ekranında tehdit edenlere karşı "Korkmuyoruz" diye bağırdığını belirten Terkoğlu, "Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde CHP’li Şerafettin Bahadır vuruldu" dedi. Terkoğlu, "31 Mart gecesi Türkiye, İstanbul ve Ankara’yı konuşurken büyük olaylar Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde yaşandı" ifadesini kullandı.

CHP VE MHP ARASINDA GERİLİM

Terkoğlu, "CHP İlçe binası önünde kutlamalar vardı. Şarkı çalıp, dans ediyorlardı" diyerek olayın başlangıcını anlattı. Bahadır’ın, MHP’li eski başkan Uzunluoğlu’ndan özür dilediğini belirten Terkoğlu, "Ancak intikam hırsı bitmemişti" dedi.

PINARBAŞI'NDA ŞERAFETTİN BAHADIR’A SALDIRI

Bahadır’ın, kızını eve götürmeye çalışırken MHP’li eski başkan Uzunluoğlu’nun kardeşi ve yeğeni tarafından durdurulduğunu aktaran Terkoğlu, "Önce sopalarla dövüldü, sonra bacağına üç kurşun sıkıldı" dedi. Terkoğlu, Bahadır’ın halen yoğun bakımda olduğunu vurguladı.

KAYSERİ SARIZ'DA ŞİDDET DALGASI

Terkoğlu, "Geçen sene bu zamanlar Kayseri’de Pınarbaşı’na komşu ilçe Sarız’da MHP’li belediye başkanı Baki Bayrak, Sarız Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa İnce’yi işten çıkardı" diyerek başka bir olayı anlattı. Belediye başkanının makamını basan gruptan bahseden Terkoğlu, "Makam kana bulandı" dedi.

Yandaş yazar Aydın Ünal'dan skandal HÜDAPAR savunması: Türkiye için büyük 'Kazanım'mış Yandaş yazar Aydın Ünal'dan skandal HÜDAPAR savunması: Türkiye için büyük 'Kazanım'mış

MHP CAMİASININ MEDYA VE SİYASET ÜZERİNDEKİ BASKILARI

Barış Terkoğlu, "Geçenlerde olayın mahkemesi sonuçlandı. Ancak sadece yedi sanığa dava açıldı" diyerek yargı sürecindeki eksiklikleri vurguladı. Terkoğlu, "Saldırının peşini bırakmayan gazeteci Azim Deniz, evinin yakınında silahlı saldırıya uğradı" dedi.

ÜLKÜCÜLERİN DEVLETLE İLİŞKİLERİ

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Ali Çelik’in, Sinan Ateş cinayeti şüphelisi Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yardımcısı yapıldığını belirten Terkoğlu, "Bu süreçte Çelik, pek çok ziyaret gerçekleştirdi" dedi.

Barış Terkoğlu, "Ortadaki tablo bize iki ihtimalden birini gösteriyor. Ya elleriyle kurt işareti yapan, sarkık bıyıklı, üç hilalli cinler ve periler sürekli mekân basıyor, insan dövüyor, adam kurşunluyor ve nihayetinde öldürüyor. Ya da Cumhur İttifakı’yla iktidara ortak olan, bu sayede yargıda, poliste, bürokraside serpilen MHP ve Ülkü Ocakları’nın içinde; büyüdükçe özgüvenle suç işleyen bir organizasyon oturuyor. Korkanlar birinci ihtimali aklına yatkın bulsa da ben ikinci ihtimale inanıyorum! Haliyle mesele Sinan Ateş ya da Şerafettin Bahadır değil. Devletin üç hilalin gölgesindeki mafyaya teslim edilip edilmeyeceği!" diye yazdı.

Terkoğlu, "Acılardan ve korkulardan inancımızla ve cesaretimizle kurtulacağız" ifadelerini kullandı.