Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrolleri paylaştığı "Barbie" filmi, Orta Doğu'da sansür tehlikesiyle karşı karşıya.

Warner Bros'un yerel dağıtım ortağı olan, önde gelen bölgesel yayıncı Vox Cinemas, Greta Gerwig'in yönetmenliğini üstlendiği filmin vizyona girme tarihini 31 Ağustos'a erteledi. 

Başlangıçta filmin, ABD'de gösterime girmesinden iki gün önce Orta Doğu izleyicilerinin seyretmesine izin verecek şekilde 19 Temmuz'da gösterilmesi planlanmıştı.

SAHNELERİN KESİLME TALEBİ!

Gecikmenin nedeni olarak, Warner Bros'un, filmde LGBTİ+ grubu ile ilgili olduğu iddia edilen anlatım ve diyalogların sansürcülerin talebi doğrultusunda düzenleme yapmaya çalışması gösterildi. Ancak kaynakların bu iddiasına karşılık, bazı sahnelerin kesilme talebi, stüdyo tarafından onaylanacak gibi görünmüyor.

Bu nedenle “Barbie”nin, bölgenin en büyük pazarı olan Suudi Arabistan da dahil olmak üzere Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Mısır gibi ülkelerde gösterilmeme ihtimali söz konusu.

Barbie filmine sansür engeli - 4

Warner Bros. ile bölgesel yayıncı Vox Cinemas konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı. 

Daha önce ev videosu olarak çekilen bazı Barbie filmleri, müstehcen giysiler ve kadınların geleneksel olmayan cinsiyet rollerinde tasvir edilmesi gerekçesiyle Suudi Arabistan'da 10 yıl önce yasaklanmıştı.

MEYDAN OKUMA

Suudi toplumu son sönemde hızla dışa açılıyor olsa da, film, Ortadoğu için geleneksel erkek otoritesine karşı büyük bir meydan okuma içerdiği için bazı ülkelerde gösterimin yasaklanma ihtimali şaşırtıcı olmadı.