Gündem

Bakanlık raporunda kan donduran detay! Ölen bebek sayısı daha fazla olabilir

'Yenidoğan Çetesi'yle ilgili bakanlığın müfettiş raporuna göre çete, daha önce de başka bebeklerin ölümüne neden olmuş olabilir.

Abone Ol

'Yenidoğan çetesi'ne dair yürütülen soruşturmada dosyada bulunan Sağlık Bakanlığı müfettiş raporunda çarpıcı bir detay yer aldı.

Sözcü'den Fırat Fıstık'ın haberine göre, 27 Mart 2023’te bir kişinin CİMER ihbarı sonrası, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nde özel hastanelerin denetiminden sorumlu olan Dr. Malik Türkay Esin’in 22 Mayıs 2023’teki yazısı sonrası yeni doğan çetesine dair soruşturma başlatılıyor.

Dosyada yer alan bakanlığın müfettiş raporunda, örgütün iki numarası gibi gösterilen İlker Gönen’in 112 nakil birimi tarafından sadece 2023’te değil, 2022’de de arandığının tespit edildiği bilgisi yer aldı. Bu aramalara ilişkin ses kayıtları da dosyada mevcut.

ÖLEN BEBEK SAYISI DAHA FAZLA OLABİLİR

Yani soruşturma bir CİMER ihbarı sonrası 2023’te başlasa da, 2022’de de benzer uygulamayı yaptıkları olasılığı güçlü bir olasılık.

Bu da hayatını kaybeden veya sağlıklarını etkiledikleri çocuk sayısının daha da artması demek.

SORUMLU HEKİM OLARAK ARANMIŞ

Bakanlığın müfettiş raporunda İlker Gönen’in Avrupa Şafak, Bağcılar Medilife, Avcılar Hospital, Beylikdüzü Medilife, Özel Çamlık Hastanesi, Medivita Hastanesi ve Birinci Hastanesi’nin sorumlu hekimi olarak arandığı belirtildi. Fakat bu durum da gerçeği yansıtmıyor.

İlker Gönen, kendisini doktor olarak tanıtsa da sicil kaydı ve çalışma dökümüne bakıldığında bu özel hastanelerin hiçbirinde çalışmadığı da tespitler arasında.

Gönen, o tarihlerde örgütün başı Fırat Sarı’nın Medisense şirketinde çalışıyordu. Tüm para giriş çıkışları da bu şirket üzerinden sağlandı.

FARKLI İSİM KULLANIYORDU

İlker Gönen çoğunlukla telefonlarda, görüşmelerde kendini Dr. İlker olarak tanıtsa da zaman zaman Dr. Şehmus, Dr. Ümit, Dr. Şerif, Dr. Recep isimleriyle de tanıtarak hasta nakli kabul etti.

Kendine isim uydurarak yaptığı bu görüşmeler de sağlık bakanlığı müfettiş raporunda yer aldı.