Tarım ve Orman Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yayımladığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi büyük yankı uyandırdı. Düzce'deki bir yemek firmasında domuz eti tespit edilmesinin ardından, bazı ünlü börekçilerin ürünlerinde kanatlı eti ve taşlık karıştırıldığı ortaya çıktı. Ancak asıl dikkat çeken iddia, ünlü köfte zinciri Köfteci Yusuf'un ürünlerinde de domuz eti bulunduğuna dair iddialar oldu.

FİRMA BELLİ OLDU MU?

T24’ten Cengiz Anıl Bölükbaş’ın haberine göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde Köfteci Yusuf’un iki şubesinden alınan numunelerde domuz eti bulunduğu öne sürüldü. Bakanlık, firmanın adını açıklamamış olsa da, çok sayıda gazeteci ve sosyal medya kullanıcısı, bu köfte zincirinin Köfteci Yusuf olduğunu ima eden paylaşımlar yaptı.

Ortaya atılan iddialara göre, Köfteci Yusuf’un, isminin bakanlık tarafından açıklanmaması için konuyu mahkemeye taşıdığı ve yürütmeyi durdurma kararı aldığı belirtiliyor. Ancak, bu iddialarla ilgili bir mahkeme kararı kamuoyuna açıklanmadı. Firmadan da resmi bir açıklama gelmezken, Köfteci Yusuf’un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını ve açıklama yapamayacağını ifade etti.

DENETİM SONUÇLARI DOMUZ ETİNİ GÖSTERİYOR

T24’ün ulaştığı belgelere göre, 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde yapılan muayene ve analiz raporlarında, Köfteci Yusuf’tan alınan numunelerde domuz eti tespit edildi. Numuneler, pişmiş köfte eti ve dana eti döneri üzerinden alınmış ve her iki üründe de domuz eti bulunduğu rapor edildi. Tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilmedi.

İstismarcı İmam Hatip hocası, daha önce de 12 çocuğu taciz etmiş İstismarcı İmam Hatip hocası, daha önce de 12 çocuğu taciz etmiş

Bu iddialar, Köfteci Yusuf’un kamuoyunda tartışma yaratan bir gıda skandalının merkezine oturmasına neden oldu.

4324325R

95478Yu54978Yu459

Kaynak: T24