Gündem

Bakan Şimşek'ten istifa iddialarına yanıt

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa iddialarını yalanladı.

Abone Ol

Hakkındaki istifa iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, haberleri yalanladı.

Şimşek, ekonomi yönetiminin bir ekip ruhuyla çalıştığını ve üstlendikleri büyük sorumluluğun bilincinde olduklarını belirtti. Ekonomik istikrar ve reform programının başarıyla ilerlediğini ifade eden Şimşek, cari açığın daraldığını, Merkez Bankası'nın rezervlerinin iyileştiğini ve KKM’den çıkışın hızla sürdüğünü dile getirdi. Ayrıca, enflasyonda belirgin ve kalıcı bir düşüş yaşandığını vurgulayan Şimşek, "Fiyat istikrarı hedefine doğru güçlü adımlarla ilerliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğini her zaman hissettiklerini belirten Şimşek, tek hedeflerinin milletin refahını kalıcı olarak artırmak olduğunu söyledi. İddiaların uydurma olduğunu belirterek, "Uydurma hikayelerle ekonomimizin ve piyasalarımızın etkilenmesine asla izin veremeyiz" dedi. Şimşek, bu tür söylentileri yayanların iyi niyetli olamayacağını ifade ederek, vatandaşlara "Lütfen aldanmayın" çağrısında bulundu.