Gündem

Bahçeli'nin açıklamalarının ardından: Avukatlar harekete geçti

MHP lideri Bahçeli'nin terörist elebaşı Öcalan'ın TBMM'de konuşma yapması açıklamasının ardından PKK lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlarının görüşme için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Abone Ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik dikkat çekici bir çağrıda bulundu. Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın" ifadelerini kullandı.

ÖCALAN'IN AVUKATLARINDAN FLAŞ HAMLE

Bahçeli’nin açıklamalarının ardından, Abdullah Öcalan’ın avukatları harekete geçti. Avukatlar, 44 aydır müvekkillerinden haber alamadıklarını belirterek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü’ne yeni bir görüşme talebinde bulundular. Bu başvuruda, Öcalan’ın yanı sıra İmralı’da tutuklu bulunan Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme talebi yer aldı.

2016 yılındaki Olağanüstü Hal (OHAL) ilanı sonrası avukat görüş yasağı devreye alınmış, bu yasak Şubat 2018'e kadar devam etmişti. Bu tarihten itibaren ise görüşme talepleri 6 aylık periyotlarla reddedilmeye başlandı. İmralı Cezaevi'nde bulunan Abdullah Öcalan ve diğer tutuklulara yönelik son 6 aylık görüş yasağı ise 3 Mayıs 2024’te Bursa İnfaz Hakimliği tarafından kararlaştırıldı. Böylece Öcalan’a son 8 yılda en az 13 kez 6 aylık görüş yasağı uygulanmış oldu.