Dudak dudağa öpüşen Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında karar verildi Dudak dudağa öpüşen Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu hakkında karar verildi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın örgütü lağvettiğini TBMM kürsüsünden açıklaması gerektiğini söyleyerek yeni bir tartışma başlattı. Bu çağrı, siyasette geniş yankı uyandırdı ve farklı kesimlerden yorumlar gelmeye başladı.

SIRRI SAKIK: "ÖNEMLİ GELİŞMELER OLABİLİR"

DEM Parti Milletvekili Sırrı Sakık, Bahçeli'nin sözlerine ilişkin değerlendirmesinde, "Önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmelerin olma ihtimali yüksek" diyerek dikkat çekici bir açıklamada bulundu. Sakık, müzakere sürecine işaret ederek, Bahçeli’nin sözlerinin ciddiyetle ele alınması gerektiğini belirtti.

GAZETECİ İRFAN AKTAN: "YARIN ÖCALAN'DAN AÇIKLAMA GELEBİLİR"

Gazeteci İrfan Aktan ise Artı TV’de katıldığı programda bomba bir iddia ortaya attı. Aktan, yarın önemli bir gelişmenin yaşanabileceğini öne sürerek, "Birincisi hükümet kanadından bir açıklama gelebilir. İkinci ihtimal Kandil’den bir açıklama gelebilir. Bana göre daha muhtemel olan ise Öcalan’dan bir açıklama gelebilir" dedi. Aktan, Kürt siyasetinden bir kaynağın kendisine bu konuda bir bilgi verdiğini de sözlerine ekledi.

T24’e konuşan Sırrı Sakık, Bahçeli'nin açıklamalarıyla ilgili olarak, "Bu topraklarda konuşmak iyidir. Bahçeli’nin sözlerinin altı doldurulmalı, ret ve inkardan müzakere aşamasına geçildiği gösterilmeli" dedi. Sakık, Bahçeli’nin çıkışını müzakere sürecinin ilerlemesi için bir fırsat olarak değerlendirdi.