Bir insanla yaşadığımız huzursuzluk sonucu pek çoğumuz genellikle “Yıldızımız barışmadı.” sözünü kullanıyoruz. İşlerimiz aksi gittiyse yanımızda yöremizde bulunan bazı nesneler için ise “Bana pek iyi gelmedi.” veya “Uğursuzluk getirdi.” diyoruz. Sosyal hayatın içerisinde muhtemelen aynı günde birçok farklı insanla görüşüyor, sayısız nesneyle temas ediyorsunuz. Ve bazı uğraşlarınızın sonucunda herkes gibi siz de ara sıra içinizde nedensiz bir huzursuzluk hissediyor olabilirsiniz. Peki, özellikle de bazı insanların veya nesnelerin sizi hiç sebepsiz yere huzursuz ettiği oluyor mu? İşte bu hissin nedeni, kimilerine göre o kişinin ya da o nesnenin aurası olarak belirtiliyor. Bu dosyamızda aura kavramının ne anlama geldiğini ve bilimde yeri olup olmadığını açıklığa kavuşturacağız.
Aura, vücudun çevresini saran etkili bir enerjidir. Bu enerji sayesinde hayatımızı daha iyi sürdürmekteyiz. Yaşamamızı devam ettirmemize yarayan çakraların hepsini aura içerisinde görmekteyiz. Aurası sağlam olan kişiler daha pozitif bir hayat yaşamaktadır.
AURA NEDİR?
Aura, canlı veya cansız her nesnedeki atomların artı ve eksi kutupları arasında oluşan elektromanyetik bir koruma kalkanını ifade ediyor. Aura kelimesini ilk duyduğunuzda pek çok kişi gibi sizin de aklınızda onun spiritüel bir terim olduğuna dair düşünceler uyanmış olabilir. Ama tanımından da anlayacağınız üzere, aslında aura spiritüel bir terim değil. Çünkü bu bilgi doğrultusunda, her nesnede atom bulunduğuna göre her nesnenin de kendine göre bir aurası var anlamına geliyor. Gün içinde auranız başka insanların auraları ile sürekli iletişim ve alışveriş halinde oluyor. Global sağlık platformu Healthline’da paylaşılan uzman onaylı bir makalede, başka bir kişinin aurasından etkilenip sizin de ona benzemeniz gibi bir durumun söz konusu olabileceği aktarılıyor. Nitekim atalarımız bu durumu “Üzüm üzüme baka baka kararır.” sözüyle açıklamış.
Aura, canlı veya cansız her nesnedeki atomların artı ve eksi kutupları arasında oluşan elektromanyetik bir koruma kalkanını ifade ediyor. Aura kelimesini ilk duyduğunuzda pek çok kişi gibi sizin de aklınızda onun spiritüel bir terim olduğuna dair düşünceler uyanmış olabilir. Ama tanımından da anlayacağınız üzere, aslında aura spiritüel bir terim değil. Çünkü bu bilgi doğrultusunda, her nesnede atom bulunduğuna göre her nesnenin de kendine göre bir aurası var anlamına geliyor.
AURA NASIL YÜKSELİR?
Gün içinde yapabileceğiniz birkaç küçük aktivite sayesinde auranızı güçlendirmeniz ve etki alanını genişletmeniz mümkün. Spiritüel şifacı ve yazar Pat Longo’ya göre, olumlama ve meditasyon yaparak, görselleştirmeden yararlanarak veya odayı tütsü ile temizleyerek auranızı arındırabilir ve güçlendirebilirsiniz.
İnsan vücudunda omurga düzlemi boyunca bulunduğu varsayılan çakra adlı enerji merkezlerinin de aura ile bağlantılı olduğunu biliyor muydunuz? Çakralar, vücudun enerji alanlarının yoğunlaştığı bölgeleri gösteriyor. Güçlü çakralar, aynı zamanda güçlü ve kesintisiz bir aura anlamına geliyor.
AURA NEYE YARAR?
Aura olarak adlandırılan enerji kütlesi, daha önce de ifade ettiğimiz üzere görünmez bir koruma kalkanına benzetilebilir. Aura fotoğraflama uygulamaları ile tanınan Christina Lonsdale’in düşüncesine göre, auranız ne kadar güçlüyse hastalıklara yakalanma ve negatif düşüncelere kapılma ihtimalleriniz de azalıyor. Bu inanıştan hareketle her zaman auranızı yüksek tutmaya çalışmalısınız. Elektromanyetik değişimleri tespit edebilen özel kameralar ile aura’nın fotoğrafı çekilebiliyor.
Birinci seviye vücuda en yakınken, yedinci seviye vücuda en uzak seviye oluyor. Aura seviyeleri şu şekilde açıklanıyor:
- Seviye 1: Fiziksel olarak iyi olma ihtiyacı anlamına geliyor, fiziksel aktivitelere ve pratiklere ihtiyaç duyduğunuzu gösteriyor.
- Seviye 2: Kendinizi sevin ve kabul edin anlamına geliyor. Kendinize sabretmeyi öğretmelisiniz.
- Seviye 3: Zihinsel netlik kurmak gerektiği anlamına geliyor.
- Seviye 4: İlişki kurmaya ihtiyacınız var demek oluyor.
- Seviye 5: Cesaretinizi zorlamak anlamına geliyor.
- Seviye 6: Koşulsuz sevgiyi deneyimlemeniz gerekiyor.
- Seviye 7: Büyük bir bütünün parçası olma ihtiyacınız bulunuyor.
AURASI VAR NE DEMEK?
Günlük konuşmada aura kelimesi, gerçek tanımından farklı olarak genelde “etkileyici ve çekici hava” anlamında kullanılıyor. Dolayısı ile “aurası var” demek mecazi bir şekilde “cazibeli” demek oluyor.
(formalakal)