Gündem

'Atatürk düşmanı' Mustafa Armağan ile gazeteci Adnan Bulut'un davası başlıyor

Gazeteci Adnan Bulut, Atatürk ve Afet İnan'a yönelik iftiralarıyla bilinen Mustafa Armağan'a sert tepki gösterdiği için yargılanmaya başlıyor. Bulut, Anadolu Adliyesi'nde başlayacak duruşma öncesi, "Keşke Mustafa Armağan da gelse de o cümleleri bir daha kursa" ifadelerini kullandı.

Abone Ol

FETÖ bağlantılı kurumlarda yöneticilik yapmış ve medya sektöründe yazarlık yapan Mustafa Armağan, Atatürk düşmanlığıyla bilinen bir sözde tarihçi olarak dikkat çekiyor. Armağan, geçmişte Derin Tarih Dergisi'nde yayımlanan bir yazı sebebiyle Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan ceza almıştı.

Armağan'ın kariyeri, uzun yıllar FETÖ'nün etkili olduğu Zaman gazetesinde devam etti ve 17-25 Aralık sonrasında da yazılarına devam ettiği biliniyor. Ayrıca, FETÖ'yü öven kitaplar kaleme almış ve FETÖ'nün medya vakfında yöneticilik yapmıştı.

Son zamanlarda sosyal medyada Atatürk'e yönelik hakaret içeren paylaşımlarıyla tepki çeken Armağan, daha önce de benzeri paylaşımlar nedeniyle hukuki süreçlerle karşı karşıya kalmıştı. Özellikle Atatürk'ün fotoğraflarını manipüle ederek yapılan paylaşımları, geniş çapta tepki toplamıştı.

Mahkemelerce defalarca Atatürk'e hakaret suçundan ceza alan Armağan, basın özgürlüğü savunusu yapsa da, yargı tarafından suçlu bulunmuş ve cezalandırılmıştı.

ADNAN BULUT'TAN DAVET

Gazeteci Adnan Bulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Atatürk düşmanlığıyla bilinen Mustafa Armağan'a sert tepki gösterdi. Bulut, Armağan'ın Atatürk ve manevi kızı Afet İnan'a yönelik iftiralarını eleştirerek, "Anladığı dilden yanıt verdiğim için sanık olarak yargılanmam bugün başlıyor. Anadolu Adliyesi’nde duruşma saatini bekliyorum. Keşke Mustafa Armağan da gelse de o cümleleri bir daha kursa!" ifadelerini kullandı.

Bulut'un bu sözleri, Armağan'ın geçmişte defalarca Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine yönelik hakaret içeren paylaşımlarına karşı bir tepki olarak yorumlandı. Bulut'un duruşma öncesinde yaptığı açıklama, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.