Endonezya'da Apple'ın son telefonu olan iPhone 16'nın satışının yasaklandığı duyuruldu.

Endonezya Sanayi Bakanı Agus Gumiwang Kartasamita, Apple’ın iPhone 16 modellerinin satış izni için belirli şartları yerine getirmesi gerektiğini duyurdu. Bu şartlar arasında yerel yatırım taahhütlerinin yerine getirilmesi ve çeşitli sertifikaların yenilenmesi yer alıyor.

YERLİ İÇERİK SEVİYESİ SERTİFİKASI ZORUNLULUĞU 

Bakan Kartasamita, Apple’ın TKDN (Yerli İçerik Seviyesi) sertifikasını yenilemesi gerektiğini vurguladı. Bu sertifika, ürünün en az yüzde 40’ının yerli bileşenlerden oluşmasını şart koşuyor. Apple’ın mevcut sertifikasının süresi dolmuş durumda ve yenileme işlemleri henüz tamamlanmamış.

Batı-Pasifik’te gerilim tırmanıyor: Çin, Tayvan adasını abluka altına aldı! Batı-Pasifik’te gerilim tırmanıyor: Çin, Tayvan adasını abluka altına aldı!

YATIRIM TAAHHÜTLERİ YERİNE GETİRİLMEDİ

Apple’ın Endonezya’ya yapması gereken yatırım taahhütlerini tam olarak yerine getirmediği bildirildi. Şirket, şu ana kadar ülkeye yaklaşık 94,53 milyon dolar yatırım yapmışken, taahhüt edilen miktar 109,6 milyon dolar. Aradaki farkın az olması, Apple’ın durumu kısa sürede çözebileceği anlamına geliyor.