Fenerbahçe Beko, Sırp pivot Boban Marjanovic ile kadrosunu güçlendirdi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamaya göre, 2,24 metre boyundaki deneyimli oyuncu ile bir yıllık sözleşme imzalandı.

ÖNEMLİ TAKIMLARDA FORMA GİYDİ

Basketbol kariyerine ülkesinde Hemofarm’da başlayan 36 yaşındaki Marjanovic, Avrupa’nın önemli takımlarında forma giydi. CSKA Moskova, Zalgiris, Nizhny Novgorod, Radnicki, Mega Vizura ve Kızılyıldız gibi ekiplerde görev aldı. Özellikle Kızılyıldız formasıyla 2014-2015 EuroLeague sezonunda sergilediği performansla dikkat çeken Marjanovic, sezonu 16,6 sayı, 10,7 ribaunt, 0,9 blok ve 25,7 verimlilik puanı ortalamalarıyla tamamladı. Bu performansı ona EuroLeague’de en iyi beşe seçilme ve ribaunt kralı olma unvanlarını kazandırdı.

Okan Buruk açıkladı! Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Okan Buruk açıkladı! Icardi, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı?

NBA'DE KENDİNE YER BULDU

Avrupa kariyerini 2015’te noktalayan dev pivot, aynı yıl NBA’e adım attı. San Antonio Spurs, Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Philadelphia 76ers, Dallas Mavericks ve Houston Rockets gibi takımlarda oynayan Marjanovic, NBA normal sezonlarında toplam 331 maçta görev aldı ve maç başına 5,5 sayı, 3,6 ribaunt ortalamaları yakaladı.

Sırbistan Milli Takımı'nda da uzun yıllar forma giyen Marjanovic, 2017 Avrupa Şampiyonası’nda ülkesine gümüş madalya kazandıran kadronun önemli bir parçasıydı.