Gündem

Ankara'da MİT koordinasyonunda 26 kişilik casus takası

Ankara’da Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) koordinasyonunda ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus'un cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren casus takası yapılıyor. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD ve Rusya arasında yapılan takasta The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç ve ABD'li eski asker Paul Whelan da bulunuyor.

Abone Ol

Ankara'da MİT koordinasyonunda 7 ayrı ülkenin cezaevlerinde bulunan toplam 26 kişinin karşılıklı değişimini içeren bir casus takası yapılıyor.  Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ABD ve Rusya arasındaki casus takasında The Wall Street Journal muhabiri Evan Gerşkoviç ve ABD'li eski asker Paul Whelan da yer alıyor. Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki operasyon kapsamında, ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere 7 uçak ile 26 kişinin Türkiye'ye nakledildiği öğrenildi.

MİT'ten yapılan açıklamada, "Teşkilatımız koordinesinde bugün bir takas operasyonu gerçekleşecektir. Son dönemin en geniş kapsamlı olan bu takas operasyonunda teşkilatımız büyük bir arabuluculuk rolü üstlenmiştir" ifadelerine yer verildi.