Gündem

Almanca bilmeyen damat Almanya’ya ataşe atandı: Yeter ki tanıdığın olsun!

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan’ın üniversiteden arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Batuhan Gül’ün Çalışma Ateşesi olarak tayin edildiği öne sürüldü.

Abone Ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın Hacettepe Üniversitesi’nden sınıf arkadaşı Hüseyin Arabasüren’in damadı Seyfettin Batuhan Gül, Almanya Düsseldorf’ta bulunan Türkiye Başkonsolosluğu’na ‘Çalışma Ataşesi’ olarak atandı.

Memur olmayan ve Almanca bilmeyen Gül, 4 yıl boyunca söz konusu görevde kalacak ve aylık 7 bin 200 Euro maaş alacak.

"BALIK BAŞTAN KOKAR"

Halk TV ekranlarında konuyu değerlendiren gazeteci İbrahim Kahveci, Türkiye’nin bir parti devleti olduğuna dikkat çekerek “Parti devleti olmak demek muhaliflerin olmadığı, partimin her türlü elemanının bakanlığa, kurumlara, oraya buraya atanması.” ifadelerini kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadını bakan yaptığını hatırlatan Kahveci, “Balık baştan kokar. Cumhurbaşkanı damadını bakan yaparsa, bakanlar da kardeşini yapar, kızını yapar, karısını yapar.” ifadelerini kullandı. Kahveci, Mustafa Destici’nin kızının da torpille Meclis’te işe alındığını ifade ederek “Buna dava diyorlar. Dava talandır, yani devleti talan etmektir. Dava, kendilerinin günahlarını sevaba dönüştüren bir alettir.” açıklamasında bulundu.

halktv.com.tr