Ekonomi

Akaryakıtta yeni dönem: Şimşek'ten ilk açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki yıl başında hayata geçirecekleri Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimini dijital olarak izleyeceklerini açıkladı. Bu sistemle birlikte akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önüne geçilmesi ve kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.

Abone Ol

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecek yıl başında uygulamaya koyacakları Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ni ile akaryakıt tüketimini dijital olarak takip edeceklerini, böylece akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önleneceğini ve kayıt dışılığın azaltılacağını bildirdi.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“2025 yılı başında devreye alacağımız Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilecek. Ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ilk etapta isteğe bağlı olacak sistemle akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılması sağlanacak. Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir. Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz.” (ANKA)