Konya’da çiftçi Abdullah Koyuncu, AK Parti yönetimindeki Karatay Belediyesi'nin ürünlerine el koymasına tepki gösterince gözaltına alındı. İddialara göre, Karatay Belediyesi, Koyuncu'nun Hamzaoğlu Mahallesi'nde kavun satmasına izin vermeyip, çiftçinin yokluğunda ürünlerine el koydu.

Sözcü gazetesinden Müslüm Evci'nin haberine göre, geri döndüğünde ürünlerinin yerinde olmadığını fark eden Koyuncu, belediye zabıtalarının ürünlerine el koyduğunu öğrendi. Belediye binası önüne gelerek tepkisini dile getiren Koyuncu, ürünlerinin geri verilmesini istedi ancak sonuç alamadı.

'HAYRINA DAĞITACAĞIZ DİYE DALGA GEÇİYORLAR'

Belediye binası önünde açıklamalarda bulunan Koyuncu, şunları söyledi:

"Ben bu yıl 100 ton karpuz dağıttım. Şu an karpuz bitti, kavuna devam ediyorum. Aşağı yukarı 400 ton malım var. Ben bunu halcisine, esnafına, marketine götürdüm ama kimse almıyor. Kendim satmaya karar verdim. Ama Karatay Belediyesi malıma el koydu. Bu kuru bir madde değil, çürüyecek bir madde. Şu an benim malımı vermiyorlar. 3 üniversite bitirdim, ama Konya’da geçinemedim, köyüme dönerek çiftçilik yapıyorum. Şu an 400 ton malım tezgahta ve satamıyorum. Nerede benim malım diye sorduğumda ‘Senin malını hayrına dağıtacağız’ diyerek dalga geçiyorlar."

Malatya Pütürge'de 4.4 büyüklüğünde deprem Malatya Pütürge'de 4.4 büyüklüğünde deprem

'BU MALI SATAMAZSAM BATARIM'

"Çiftçi olarak battım" diyen Koyuncu, "3 milyon lira borcum var. Bu malı satamazsam batarım. Ama belediye ekipleri, ‘kardeşim sen bunu satamazsın’ diyor. Bu malı satamazsam ben intiharın eşiğindeyim” ifadelerini kullandı.

GÖZALTINA ALINDI

Açıklamalarının ardından, zabıtalara kavunlarının nerede olduğunu soran Koyuncu, cevap alamayınca öfkeyle yanında getirdiği kavunları belediye binası önünde parçaladı. Bunun üzerine güvenlik önlemi alan polis ve zabıta ekipleri Koyuncu’yu gözaltına aldı. Zabıta ekipleri, basın mensuplarının olay anını kayda almasını engellemeye çalıştı.

Belediye önündeki eylemin ardından gözaltına alınan Koyuncu, serbest bırakıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Koyuncu'nun eyleminin ardından AK Partili Karatay Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, çiftçinin römorkunun yaya yolunu engellediği ve gelen şikayetler üzerine römorkun zabıta müdürlüğüne ait depoya götürüldüğü belirtildi.