Gündem

AK Parti'de kabine tartışması

Muhalefetin ardından AK Parti'de esen değişim rüzgarlarının ardından parti içinde birçok isim kabinede değişimin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi görüşünde olduğu belirtildi.

Abone Ol

Son dönemde muhalefetin ardından iktidar cephesinde de değişim rüzgarları esmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin kongre sürecine girmesiyle birlikte genel başkan yardımcılarının yanı sıra kabinede de değişim olabileceğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından AK Parti’de yeni kabine tartışmaları gündeme geldi.

'SORUNLAR DAHA DA BÜYÜR'

Gazete Duvar'ın Duvar Arkası bölümünde yer alan habere göre, birçok siyasetçi değişim sürecinin kongre ile eş zamanlı gerçekleşeceğini düşünüyor. Ancak parti içinde buna karşı çıkan pek çok kişi de mevcut. Bir parti yöneticisi, “Bakanlarla ilgili bazı sorunlar var ve bunların değiştirilmesi düşünülüyorsa bir gün daha görevde kalmamaları gerek. Bu, sorunların daha da büyümesine neden olur.” şeklinde görüş belirtti.

Kabine değişimi ile ilgili kararın Cumhurbaşkanı tarafından verileceğini vurgulayan partililerin ortak görüşü ise, partide yönetici ya da milletvekili olmadan bakan olunmaması gerektiği yönünde.

Kaynak: Gazete Duvar