Gündem

AK Parti MYK üyesinin 'Siyasi kimliğimizi değiştirelim' teklifi, Erdoğan'ı küplere bindirdi

AK Partili bir üyenin “Siyasi kimliğimizi değiştirelim. Muhafazakâr-demokrat kimliğimizden sıyrılalım” teklifi, Erdoğan'ı küplere bindirdi.

Abone Ol

Yerel seçimin ardından yapılan anketlerin çoğunda CHP'nin gerisine düştüğü görülen AK Parti'de çıkış yolu arayışları parti yönetiminde gerilimleri de beraberinde getirdi.

GENÇLERDEN ATATÜRKÇÜ VE MİLLİYETÇİ YANITI

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinden yer alan habere göre, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı saha çalışmasında “Kendinizi hangi kimlikle tanımlıyorsunuz?” sorusunu yöneltilen gençler açık ara farkla “Atatürkçü” cevabı verdi, ikinci sırada ise ‘Milliyetçi’ cevabı yer aldı.

'SİYASİ KİMLİĞİMİZİ DEĞİŞTİRELİM' TEKLİFİ

Habere göre, sözkonusu saha çalışmasının değerlendirildiği toplantıda bir MYK üyesi “Siyasi kimliğimizi değiştirelim. Muhafazakâr-demokrat kimliğimizden sıyrılalım” teklifini dile getirdi. Haberdeki iddiaya göre AK Partili Cumhuraşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bu teklife çok sinirlendi ve kızdı.

KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANIYLA AVUNUYORLAR

Habere göre, yapılan anketlerde 18-30 yaş arası gençlerde Erdoğan’ın oyunun eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyundan yüksek olduğu tespiti de yer aldı.

Erdoğan’ın bunun üzerine “Tanınma konusunda yaşadığımız herhangi bir sorunumuz yok. Biz icraatımızı gençlerimize daha iyi anlatmalıyız” dediği kaydedildi.